Українці зможуть позичати одне одному біткоїн та інші криптовалюти ─ ухвалено законопроєкти про цифрові речі та послуги

Опубликовал
Вадим Карпусь

Верховна Рада України ухвалила два законопроєкти № 6447 та № 6576, які дозволять інтегрувати віртуальні активи в традиційну економіку України. Фактично вони регламентують використання цифрових речей та послуг в Україні.

Так, в українське правове поле вводиться новий термін — «цифрова річ». Це предмет цифрового середовища (віртуальні активи та контент), який перебуває в обороті лише в цифровій формі. Такі предмети мають цінність і можуть передаватися від однієї людини до іншої, а їх власники матимуть захист у правовому полі.

Наприклад, українці матимуть змогу позичати одне одному біткоїн або іншу криптовалюту з нотаріальним посвідченням цієї угоди. У разі порушення умов угоди громадяни зможуть звернутися до суду за захистом прав. Також власники цифрових речей зможуть захистити право власності на землю в метавсесвіті або інші віртуальні активи в різних проєктах метавсесвіту. Раніше такої можливості не було.

Як очікується, ці нововведення дадуть поштовх розвитку цифрової економіки та залученню додаткових коштів у державу.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Джерело: Мінцифри

Disqus Comments Loading...