Оновлено: «Укрпошта» 1 вересня випустить нову марку, присвячену собаці-«надзвичайнику» Патрону

Опубликовал
Володимир Скрипін

«Укрпошта» продовжує активно розвивати філателістичний напрямок та вже готується до випуску наступної (вже шостої) марки воєнного стану, присвяченій собаці-«надзвичайнику» Патрону Український собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер'єр, талісман Служби України з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів російсько-української війни та за короткий час став символом незламності українського народу у боротьбі з російськими окупантами — вона надійде у продаж вже завтра. Подробиці розповів гендиректор національного поштового оператора Ігор Смілянський на своїх сторінках у Telegram та Facebook.

Оновлено [14:19]: Запуск марки перенесли на 1 вересня — День Знань.

Марка розповідає про те, як сапери, разом з Патроном, допомагають зберегти життя дітей і фермерів та забезпечують проходження судів, але її головна особливість полягає в іншому — це перша офіційна благодійна марка країни.

«Укрпошта» планує зібрати понад 1 мільйон євро на машину для розмінування, яка допоможе надзвичайникам з розмінуванням великих територій.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

«Більше 150 000 – така кількість знайдених вибухонебезпечних предметів в Україні за даними ДСНС, тож Патрон потребує допомоги і з боку технічних засобів, і з боку чотирилапих помічників. Саме тому решта донатів піде на підтримку притулків тварин по всій країні»

Ігор Смілянський,

гендиректор «Укрпошти»

У марковому аркуші представлено 8 поштових марок із зображенням робочих буднів та життя Патрона, виготовлених на самоклейному папері. Загалом планують видрукувати 1 млн аркушів.
Вартість кожної поштової марки — 31 грн, з яких номінальна вартість — F (23 грн), а сума благодійного збору позначена на кожній марці знаком «+» і складає 8 грн. Відповідно, вартість аркуша — 248 грн, з яких 64 грн — благодійна складова.

Як завжди, не обійдеться і без тематичного мерчу — на старті як мінімум можна буде купити чашку та спортивний светр з зображеннями національного улюбленця Патрона.

За найоптимістичнішими прогнозами, Україні знадобиться 5-7 років для розмінування всієї території. Два тижні тому «Нова пошта» анонсувала розробку двох роботів-саперів для ДСНС України — «першого українського» для розмінування водойм та окремого для суші.

Disqus Comments Loading...