Рубрики НовиниСофт

Увага! Зловмисники підроблюють ресурси МВС України

Опубликовал
Володимир Скрипін

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з фахівцями управління інформатизації Головного сервісного центру МВС України виявили факти створення та розповсюдження фішингових ресурсів, які зовні схожі на офіційний сайт з надання сервісних послуг. Підроблені ресурси зловмисники «просували» за допомогою реклами у соцмережах.

Під виглядом перевірки посвідчення водія шахраї здійснювали незаконний збір даних про серію та номер посвідчень. Імовірно, надалі, зловмисники планували виготовлення підроблених водійських документів з оригінальними серійними номерами, аби вони перевірялись у базах даних. Поряд з цим інші вкладки та сторінки на фішингових сайтах були неактивними.

З незаконного обігу вилучено базу даних щодо близько тисячі водійських посвідчень. Роботу 5 фішингових вебресурсів наразі заблоковано, повідомляють у Кіберполіції

Аби не стати жертвою фішингу, у кіберполіції радять не переходити за сумнівними гіперпосиланнями та не вводити конфіденційні дані на підозрілих ресурсах. Уважно перевіряйте URL-адресу сайту, адже будь-які неточності можуть означати, що цей ресурс — фішинговий.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

У разі виявлення шахрайських ресурсів повідомляйте про шахраїв на електронну пошту кіберполіції: callcenter@cyberpolice.gov.ua.

Disqus Comments Loading...