В США евакуювали літак через загоряння ноутбуку — є поранені

Опубликовал
Андрій Русанов

Загоряння ноутбука в пасажирському літаку American Airlines спричинило екстрену евакуацію пасажирів. Рейс 2045 готувався до вильоту з Сан-Франциско до Маямі, коли салон наповнив дим.

Тліла сумка з ноутбуком у задній частині літака. Оскільки літак все ще був на злітній смузі, було лише три незначних поранення під час штовханини. Одного пасажира потрібно було доставити до лікарні для подальшої допомоги.

У заяві American Airlines йдеться, що члени екіпажу швидко забрали сумку, і всі клієнти вийшли з літака. Авіакомпанія вибачилася за незручності, заподіяні клієнтам, та подякувала персоналу за професійне розв’язання проблеми. У компанії нічого не повідомили про модель ноутбука.

Правила American Airlines стверджують, що ноутбуки можна перевозити лише в ручній поклажі, при цьому вони повинні мати акумулятор місткістю до 100 Вт*год. Однак в індивідуальних випадках, із дозволу авіакомпанії, допускається встановлення до двох додаткових батарей місткістю до 100 Вт*год. Подібні обмеження почали діяти в усьому світі наприкінці нульових, коли прийшло усвідомлення небезпеки літієвих акумуляторів великої місткості та щільності потужності.

Онлайн- курс Java developer від Mate academy.
Закінчуйте курс Java developer та отримуйте першу роботу в IT! Навчатись зручно - курс онлайн та з гручким графіком. Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Пожежники підтвердили, що загорілася акумуляторна літій-іонна батарея ноутбука. Правильним способом гасіння таких акумуляторів є занурення пристрою у воду, що й зробила пожежна команда.

Джерела: CBS, Tom`s Hardware, ABC7

Disqus Comments Loading...