Оновлено: в Україні перестав працювати Ukr.net

Опубликовал
Юрій Орос

Вранці 7 березня перестав працювати один із найпопулярніших українських сайтів Ukr.net. При спробі зайти виводиться повідомлення, що «Немає зв’язку з сайтом».

Оновлено (17:41): Приблизно годину тому домен підняли й вже все працює. Як розповіли в NIC.UA, домен заблокували за якимось рішенням американського суду — реєстратору вдалося знайти легальну причину для розблокування домену і його відновили. Наразі з’ясовують, що це за рішення (юристи намагаються отримати копію) і які підстави його винесення. Попередньо підозрюють «добрих сусідів».

Причини поки невідомі, представники ресурсу поки не прокоментували ситуацію. Станом на 11:30 четверга Ukr.net все ще не відновив роботу.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

UPD: офіційний коментар, опублікований на ТГ-каналі ukr.net:

Домен UKR.NET із невідомих причин був відключений реєстратором доменних імен

Сьогодні вночі, о 01:35, реєстратор доменних імен Network Solutions, раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. В результаті інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин UKR.NET та електронна пошта @UKR.NET.

Вирішити проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося. Сподіваємось, що ми зможемо отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора.

Також звернулись з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі UKR.NET та користуються поштою @UKR.NET, не можуть цього зробити зараз. Ми робимо все можливе, щоб відновитись. В цьому нам допомагають багато небайдужих людей.

Ми впевнені – ці складнощі тимчасові, і незабаром пошта @UKR.NET і новинна стрічка на порталі UKR.NET знову запрацюють.

UPD2: Сайт почав оговтуватися після збою — схоже, домен вже увімкнули, але оновлення бази записів DNS серверів займе певний час. Тож в одних користувачів сайт вже працює, а в інших — поки ні.

UPD3. Схоже домен досі вимкнутий, відкривається лише у тих, у кого залишилося в кеші.

Disqus Comments Loading...