Рубрики НовиниІгри

Valve значно оновила настільний клієнт Steam — уніфікація коду з Big Picture і Steam Deck, перероблений оверлей та нотатки

Опубликовал
Володимир Скрипін

15 червня, після двох місяців в беті, Valve відкрила доступ до нового інтерфейсу настільного клієнта Steam для всіх користувачів, і це найбільше оновлення UI за довгий час.

Найбільш важливі зміни — спільне використання коду для настільного клієнта Steam, режиму Big Picture і Steam Deck. Ці зміни також означають швидше впровадження й ітерацію нових функцій. Наприклад, багато функцій цього оновлення (як-от нотатки в оверлеї) одночасно виходять і на Steam Deck — і це стало можливим саме завдяки спільному коду.

В новому дизайні розробники зосередилися на покращення візуальної складової та зручності використання — і, схоже, вони в цьому досягли помітних успіхів, адже загалом клієнт став приємнішим та зручнішим. Так вважають більшість користувачів, які брали участь в бета-тестуванні.

Онлайн-курс "CRM-стратегія" від Laba.
Прокачайте комплексне бачення CRM маркетингу, щоб покращити клієнтський досвід і збільшити конверсію.Навчіться вимірювати активність клієнтів та ефективність програм лояльності.
Детальніше про курс

Щодо візуальних змін, вони торкнулися діалогових вікон, меню, шрифтів і кольорів. У підсумку по-новому тепер виглядає верхня і нижня частини вікна клієнта Steam, налаштування та менеджер знімків екрана.

Серед найпомітніших функціональних змін — нова вкладка сповіщень з гнучкими налаштуваннями, повністю перероблений внутрішньоігровий оверлей (відкривається у грі сполученням клавіш Shift+Tab) з новими функціями та розширеними можливостями персоналізації, нотатки, які доступні не лише в оверлеї, а й на сторінці гри в бібліотеці, й синхронізуються між усіма ПК (чи пристроями Steam Deck!), а також закріплення вікон з оверлея та регулюванням їхньої прозорості.

Нові сповіщення
Перероблений оверлей
Додавання нотаток
Закріплення нотаток поверх вікна з грою
В оверлеї з’явилася панель «Огляд гри», де зібрані всі важливі події з останнього сеансу (поступ здобуття досягнень, друзі, які також грають в цю гру, найкращі посібники, новини та багато іншого). Браузер, досягнення та менеджер знімків екрана також отримали оновлення (як в оверлеї, так і в настільному клієнті).

Покращення торкнулись і контролера — тепер оновлений конфігуратор контролера зі Steam Deck є частиною оверлея, якщо під’єднати ґеймпад, а віртуальні меню можна використовувати в настільному клієнті під час гри.

Технічна робота в оновленні уможливлює підтримку апаратного прискорення в клієнті Steam не лише для Windows, але й для Mac і Linux — покращено швидкість реагування інтерфейсу, анімацію та прокручування.

Повний список змін доступний на офіційному сайті Steam за посиланням.

Disqus Comments Loading...