Вартість Nvidia сягнула $1,52 трлн — із рекордним місячним зростанням майже на $300 млрд

Опубликовал
Катерина Даньшина

Попередній максимум був зафіксований у травні 2023-го, коли місячний «стрибок» склав близько $250 млрд.

Nvidia відзначилась рекордним сплеском ринкової вартості у січні, зафіксувавши найбільше місячне зростання у своїй історії — на $300 млрд до загалом $1,52 трлн. Інтерес до компанії зумовлений підвищеним оптимізмом до штучного інтелекту та її нещодавнім анонсом щодо розширення пропозицій для нової технології.

Торік у грудні акції компанії досягли нових висот після анонсу нових графічних процесорів для настільних комп’ютерів і вдосконалення компонентів та програмного забезпечення, пов’язаних зі штучним інтелектом.

Microsoft в той самий часі відзначилась як найдорожча компанія світу, додавши $159,36 до своєї вартості, що в основному пояснюється зростанням попиту на її хмарний сервіс Azure. Днями техногігант оприлюднив квартальний звіт про доходи та анонсував витрати на ШІ, які, як очікується, «суттєво зростуть» на послідовній основі.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Станом на середу ринкова вартість Microsoft становила $2,95 трлн, що підняло її в рейтингу вище за Apple із $2,85 трлн. Meta зміцнила свою позицію минулого місяця, перевищивши позначку в $1 трлн ринкової вартості — вперше з вересня 2021 року. А Tesla втратила близько 24,5% своєї вартості через побоювання щодо уповільнення зростання. Генеральний директор Ілон Маск попередив, що цього року зростання продажів буде «значно нижчим», попри нещодавнє зниження цін.

Джерело: Reuters

Disqus Comments Loading...