Рубрики НовиниСофт

Від сьогодні в Україні знову запрацювала автоматична система фіксації порушень ПДР, а у Києві відновлено оплату за проїзд в комунальному транспорті

Опубликовал
Володимир Скрипін

Від сьогодні, 16 травня, на українців чекає низка важливих нововведень: по всій Україні відновлюють роботу камери автоматичної фіксації порушень ПДР, а у Києві відновлено оплату за проїзд в комунальному транспорті.

Автофіксація порушень ПДР

Камери автофіксації порушень правил дорожнього руху відключили після повномасштабного вторгнення росії разом з державними реєстрами, щоб захистити дані українців. Відтоді державні органи вжили необхідних заходів безпеки та відновили роботу реєстрів Мін’юсту та інформаційних систем ГСЦ в безпечному місці. Поступово Мінцифра разом з іншими державними органами відновлює роботу усіх електронних сервісів.

Повернення автоматичної системи фіксації порушень ПДР напередодні анонсували в МВС. Від сьогодні прилади фіксації правопорушень знову контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі на автомобільних дорогах міст Київ, Біла Церква, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Житомир, Хуст, Мукачево, Івано-Франківськ, Полтава, Тернопіль, Хмельницький, Кропивницький, Одеса, Кременчук, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Луцьк, Львів та Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської областей. Загалом запрацюють 128 камер, які розташовані у 20 містах та 10 областях. Повний перелік працюючих камер можна побачити за посиланням на карті.

Камери не працюватимуть на тимчасово окупованих територіях. В МВС сподіваються, що це дозволить покращити безпекову ситуацію на автодорогах країни. Водночас перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін наголосив, що інформація на камерах автоматичної фіксації порушень ПДР надійно захищена.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Громадський транспорт у Києві стає платним

КМДА підтвердила, що 16 травня відновлює роботу електронна система оплати проїзду у громадському транспорті. Це означає, що пасажири знову сплачуватимуть за послуги громадського транспорту. З початку війни користуватися ним можна було безплатно.

  • У міському застосунку «Київ Цифровий» доступні сервіси QR-квитків і транспортних карт за допомогою яких користувачі можуть придбати поїздки заздалегідь.
  • Користувачі, які мали поїздки на транспортних картах, зможуть переглянути їх у застосунку. Якщо з 24 лютого карту валідували у транспорті, поїздки могли помилково списатися. Вони автоматично повернуться на карти протягом місяця.
  • Користувачі, які мали проїзні на березень, автоматично отримають проїзні на червень у застосунку.
  • Користувачі, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки, отримають нові квитки у застосунку. Термін дії квитків повністю відновиться — на 15 днів.
Disqus Comments Loading...