Відео: автономний екскаватор звів 6-метрову стіну з каменю, використовуючи комп’ютерний зір та штучний інтелект

Опубликовал
Юрій Орос

Дослідники з Швейцарської вищої технічної школи Цюриха (ETH Zurich) навчили автономний екскаватор самостійно будувати стіни з валунів масою кілька тонн і будівельного сміття.

Досі будівництво стін із сухого каменю вимагало величезної кількості ручної праці. Але команда розробила метод використання автономного екскаватора під назвою HEAP для зведення стіни з сухого каменю заввишки шість метрів і завдовжки 65 м. Стіна вбудовується у спланований у цифровому форматі та виритий автономно ландшафтний парк.

За допомогою датчиків екскаватор може автономно намалювати 3D-карту будівельного майданчика і локалізувати наявні будівельні блоки та каміння для зведення стіни. Спеціально розроблені інструменти та підходи комп’ютерного зору дають змогу екскаватору сканувати та захоплювати великі камені у своєму безпосередньому оточенні. Він також може оцінювати їхню приблизну вагу та точку центру мас. Алгоритм штучного інтелекту визначає найкраще положення для кожного каменя, а потім екскаватор сам виконує завдання, розміщуючи камені у потрібному місці.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Студенти та випускники швейцарських університетів ETH Zurich та HSLU раніше демонстрували рекордний електромобіль, який зміг розігнатися до 100 км/год найшвидше у світі, менш як за секунду.

Disqus Comments Loading...