Відео: запуск японської ракети Space One закінчився вибухом

Опубликовал
Юрій Орос

Space One сподівалася стати першою приватною компанією в Японії, яка вивела супутник на орбіту. Проте, її спроба закінчилася вогняним вибухом через кілька секунд після старту.

Ракета Kairos стартувала з космодрому Kii у Вакаямі, префектурі на південь від Осаки, що належить компанії. Директор Space One Мамору Ендо повідомив журналістам на конференції, що автоматизована система ракети виявила аномалію через п’ять секунд після зльоту і запустила функцію самознищення. Компанія ще не з’ясувала, що це за аномалія, і буде розслідувати інцидент для отримання відповідей.

Kairos ніс корисне навантаження для Центру супутникової розвідки, який збирає й аналізує інформацію з космічних знімків для японського уряду. Цей супутник мав стати альтернативою наявному японському супутнику, що здійснює моніторинг військових об’єктів у Північній Кореї та ракетних запусків у цій країні, передає Engadget.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Space One, за підтримки Canon і аерокосмічного виробника IHI, з часом сподівається запропонувати послуги із запуску супутників за допомогою малих ракет, які, за її словами, «пропонують більшу гнучкість у плануванні, ніж великі». Компанія також прагне забезпечити «найкоротший у світі час від укладення контракту до запуску, а також найчастіший у світі графік запусків», мінімізуючи при цьому витрати на виведення супутників на орбіту.

Disqus Comments Loading...