Рубрики НовиниАвто

Volkswagen словами гендира «більше не конкурентоспроможний» і змушений скорочувати робітників. А хотіли продавати більше за Tesla…

Опубликовал
Юрій Орос

Volkswagen відчайдушно намагається встигнути за покупцями, які пересідають на електромобілі. Генеральний директор бренду VW Томас Шафер попередив: «Ми більше не конкурентоспроможні», оголосивши про додаткові скорочення робочих місць.

Найбільший європейський автовиробник прагне скоротити витрати й підвищити прибутковість, щоб не відставати від лідерів електромобілів, як-от Tesla, передає Electrek. У 2022 році тодішній генеральний директор VW Герберт Дісс «грозився» до 2025-го обійти американську компанію за продажами електромобілів.

З багатьма нашими наявними структурами, процесами та високими витратами ми більше не є конкурентоспроможними як бренд Volkswagen.

— пояснив Шейфер на зустрічі зі співробітниками в понеділок.

Згідно з повідомленням у внутрішній мережі VW, Шейфер попередив, що високі витрати і низька продуктивність призводять до неконкурентоспроможності автомобілів.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Щоб змінити ситуацію, у червні бренд представив нову програму скорочення витрат, покликану заощадити 10 млрд євро до 2026 року. Генеральний директор Volkswagen Group Олівер Блюм має на меті підвищити рентабельність бренду VW до 6,5% протягом наступних трьох років. Наразі вона становить близько 3,6%.

Гуннар Кіліан, член правління з управління персоналом, заявив, що VW скористається «демографічною кривою» для скорочення персоналу, в тому числі запропонувавши достроковий або частковий вихід на пенсію.

Нам потрібно нарешті набратися сміливості та чесності й викинути за борт те, що дублюється в компанії або є просто баластом, який не потрібен для досягнення хороших результатів.

— пояснив Кіліан.

Дивно чути такі формулювання, але, більша частина економії буде отримана не коштом скорочення робочих місць. За словами Гуннара, більш детальну інформацію VW надасть до кінця року.

Disqus Comments Loading...