Рубрики НовиниАвто

Пішла епоха: Volvo випустила свій останній дизельний автомобіль — кросовер XC90

Опубликовал
Вадим Карпусь

Цього тижня компанія Volvo Car виготовила свій останній автомобіль з дизельним двигуном. Тим самим компанія завершує одну еру (кінець 45-річної історії використання дизельних двигунів у легкових авто) та переходить до наступної глави – до 2030 року вона планує випускати лише електромобілі.

Останнім автомобілем Volvo з дизельним двигуном став спортивний позашляховик XC90. Він зійшов з конвеєра заводу Torslanda у Швеції у вівторок увечері. Volvo поступово відмовляється від технології дизельних двигунів в той час, коли глобальний попит на електромобілі охолоджується. Водночас компанія все ще вироблятиме автомобілі з бензиновими двигунами.

«Ми цілком впевнені, що маємо дуже хороші пропозиції для клієнтів навіть без дизеля», — сказав в інтерв’ю Ерік Северінсон, виконавчий директор Volvo Car, відповідальний за нові автомобілі та операційну стратегію.

Інші автовиробники стратегічно не визначали, коли вони припинять роботу з двигунами внутрішнього згоряння, а деякі відступили від цілей щодо електромобілів. Минулого місяця Mercedes-Benz скоригувала свій прогноз щодо переходу виключно на електромобілі. Наприкінці минулого року Audi заявила, що скорочує випуск електромобілів.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

У 2017 році Volvo Car стала першим великим автовиробником, який зобов’язався поступово відмовитися від автомобілів, що працюють виключно на викопному паливі. З того часу компанія представила кілька гібридних і повністю електричних моделей.

На головному ринку бренду в Європі дизельні автомобілі досягли свого піка 9 років тому, становлячи приблизно половину нових продажів. Минулого року цей показник впав до 14%. Попит на дизельні авто впав після того, як у 2015 році Volkswagen визнала, що оснастила свої дизельні двигуни програмним забезпеченням для обману під час тестів на викиди.

Джерело: bloomberg

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь
Теги Volvo