Рубрики НовиниАвто

VW відкладе виробництво електромобіля ID.2all за €25 тис. через пом’якшення стандарту Євро-7

Опубликовал
Юрій Орос

Volkswagen відкладає серійне виробництво нового доступного електромобіля оскільки більш м’які норми Євро-7 означають, що менші автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння будуть продаватися довше, ніж передбачалося.

Невеликий електромобіль, заснований на концепті ID.2all, представленому в березні минулого року, планується запустити в серійне виробництво в травні 2026 року замість 2025 року, передає Automotive News Europe.

Серійний ID.2all буде продаватися за базовою ціною менш як 25 000 євро. Роздрібна ціна буде вищою, ніж у конкурентів з ДВЗ, як VW Polo, які з’являться на ринку одночасно. У Німеччині Polo коштує менш як 22 000 євро.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

VW та інші європейські автовиробники очікували, що до кінця десятиліття вони більше не зможуть прибутково продавати невеликі автомобілі з ДВЗ через жорсткі антизабруднювальні норми Євро-7. Після потужного лобіювання з боку промисловості країни ЄС погодилися не змінювати наявні умови випробувань на відповідність стандарту Євро-6 та обмеження викидів для легкових автомобілів і мікроавтобусів. Це означає, що невеликі автомобілі з ДВЗ можуть і надалі вироблятися без дорогої модернізації, яка зробить їх нерентабельними.

Disqus Comments Loading...