Вироблені в США чипи Apple все ще потребують остаточної збірки на Тайвані

Опубликовал
Юрій Орос

Глава Apple Тім Кук раніше оголосив, що технологічний гігант купуватиме чипи для своїх iPhone, Mac та інших ключових продуктів, з числа вироблених на новому заводі Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) у Феніксі, штат Арізона.

Це здавалося величезною перемогою адміністрації Байдена, яка минулого року підписала закон CHIPS Act, який має стимулювати виробництво в США і зменшити залежність від закордонних постачальників. Але, як передає Engadget, навіть якщо компоненти для чипів Apple виробляються в США, їх все одно доводиться відправляти на батьківщину TSMC для збірки.

Завод виробника в Арізоні не має можливості пакувати найновіші чипи Apple. «Пакуванням» називають завершальний етап виробництва, на якому компоненти чипа збираються в корпусі якомога ближче один до одного, щоб підвищити швидкість і енергоефективність. Зокрема, iPhone використовує метод пакування, розроблений TSMC в 2016 році. Чипи для iPad і Mac можуть бути упаковані за межами Тайваню, але iPhone доведеться збирати там.

Apple є єдиним клієнтом виробника, який використовує його метод пакування у великих обсягах, але у TSMC є й інші клієнти, зокрема NVIDIA, AMD і Tesla, серед них є чипи для штучного інтелекту, в тому числі H100 від NVIDIA. Ймовірно, що Google використовуватиме вдосконалену упаковку TSMC, яка використовується в iPhone, для своїх майбутніх Pixel.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Уряд виділив понад 50 мільярдів доларів США в рамках закону CHIPS Act для надання субсидій компаніям, які будують заводи з виробництва мікросхем у США. Президент Джо Байден і його адміністрація заохочують зростання американської напівпровідникової промисловості, щоб пом’якшити наслідки зростаючої напруженості між США і Китаєм щодо Тайваню. У серпні президент навіть підписав указ, який обмежує американські інвестиції в китайські технологічні фірми, що працюють із напівпровідниками, квантовими обчисленнями та штучним інтелектом.

Disqus Comments Loading...