Рубрики НовиниІгри

Wargaming заявляє про «вихід» з росії та білорусі, але фактично передає місцевий бізнес дочірній компанії Lesta Studio

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Wargaming, відома за іграми World of Tanks, World of Warships та World of Tanks Blitz, заявила про вихід з ринків росії та білорусі. Зазначимо, компанія була створена в білорусі в 1998 році, але зараз її штаб-квартира знаходиться в Республіці Кіпр.

«Компанія вирішила, що не буде володіти або керувати бізнесом у росії та білорусі і залишить обидві країни», – йдеться у заяві на сайті компанії.

Разом з тим, «вихід» Wargaming з росії та білорусі виявився дуже специфічним. Фактично вона передала весь бізнес у цих країнах компанії Lesta Studio. Lesta Studio – це російська фірма, для якої Wargaming є материнською компанією. Хоча Wargaming заявляє, що Lesta Studio більше не афілійована з нею, зараз у відкритих джерелах значиться, що кіпрська ВАРГЕЙМІНГ ГРУП ЛІМІТЕД є власником 100% частки ТОВ «ЛЕСТА».

«З 31 березня компанія передала свій ігровий бізнес у росії та білорусі під місцеве управління Lesta Studio, яка більше не афілійована з Wargaming. Компанія не отримає прибуток від цього процесу ні сьогодні, ні в майбутньому. Навпаки, ми очікуємо на значні збитки в результаті цього рішення», – заявляє Wargaming.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Додатково зазначається, що протягом перехідного періоду наявні продукти залишаться доступними в росії та білорусі та будуть керуватися новим власником.

Додатково компанія повідомляє, що вона розпочала процес закриття своєї студії у мінську, білорусь.

Disqus Comments Loading...