Рубрики НовиниСофт

Waze тестує нові сповіщення, що попереджають водіїв про аварійно небезпечні дороги — на картах їх виділятимуть червоним кольором

Опубликовал
Катерина Даньшина

Нова бета-версія Waze — навігаційного застосунку від Google — може сповіщати користувачів про розташовані поблизу дороги з високим ризиком аварій.

Дороги, на яких за статистикою стається найбільше ДТП, у застосунку позначатимуть червоним кольором. Але якщо ви вже їдете по одній з них — цього може не статися, зазначає видання Geektime. Функція передбачає виведення на екран лише одного сповіщення, можливо для того, щоб запобіжні заходи не відвертали увагу водія.

Скриншот: Geektime

Якщо ви  маєте доступ до бета-версії, то Waze надішле наступне повідомлення: 

“Використовуючи звіти водіїв і ваш маршрут, ми можемо надіслати вам сповіщення про “Історію аварій” на деяких дорогах”.

Онлайн-курс "Управління командою в бізнесі" від Laba.
Прокачати лідерські компетенції, визначити власний стиль управління та опанувати інструменти кризового реагування допоможе Лариса Стірська, HRD із 10-річним досвідом.
Детальніше про курс
Скриншот: Geektime

Хоча ця функція доступна лише в бета-версії, вона, швидше за все, незабаром стане доступною для широкого загалу. Якщо водії все ж таки не захочуть отримувати сповіщення — їх можна вимкнути в налаштуваннях застосунку.

Це одне з перших нововведень Waze після того, як команду застосунку об’єднали з групою, яка контролює Google Maps. Раніше цього місяця Google оголосив про злиття, і як зазначила керівниця PR-відділу Waze Керолайн Бурдо “команди виграють від подальшого посилення технічної співпраці”. Зміни також стосуються відходу генерального директора Waze Нехи Паріха, та збіглися з планами Google скоротити витрати в масштабах всієї компанії. 

Disqus Comments Loading...