WhatsApp готує власну систему обміну файлами — аналог AirDrop з «фішкою» Monobank

Опубликовал
Юрій Орос

WhatsApp, схоже, працює над функцією, яка дасть змогу людям обмінюватися файлами на пристроях, які знаходяться поруч один з одним.

Як повідомляє WABetaInfo, бета-версія (2.24.2.20) WhatsApp для Android має функцію обміну файлами, яка працює на пристроях, що знаходяться поруч. Обидва фігуранти обміну повинні відкритий екран People Nearby (Люди поруч). Якщо в телефонній книзі користувачів немає номера телефону іншої людини поблизу, їхні пристрої не будуть видимими один для одного.

Щоб створити запит на спільний доступ, один з двох людей, які хочуть поділитися файлами бездротовим способом, повинен відкрити екран People Nearby і потрясти своїм пристроєм, передає SamMobile. Це нагадує застосунок для обміну файлами для iPhone під назвою Bump, який був популярним у 2011 році, а також спосіб переведення коштів від Monobank. Судячи з усього, мова про підтримку файлів, розміром до 2 ГБ. Ця функція все ще тестується і може бути випущена для користувачів WhatsApp пізніше цього року.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Схоже на те, цей метод обміну файлами може бути корисним лише при обміні файлами між пристроями Android та iPhone. В іншому випадку, нативні методи обміну файлами на Android (Quick Share) і iOS (AirDrop) є простішими й швидшими у використанні.

Disqus Comments Loading...