Рубрики НовиниСофт

WhatsApp став схожим на Telegram – у ньому з’явилися канали

Опубликовал
Андрей Русанов

Месенджер WhatsApp став ближчим до соціальних мереж – у ньому з’явилися канали. Їхня реалізація дуже схожа на канали в Telegram. Канали дозволяють публікувати тексти, фото, відео та влаштовувати опитування. Творці можуть вибирати, кому дозволено стежити за каналом, чи хочуть вони, щоб канал можна було знайти та багато іншого. Підписка на канал не покаже номер телефону адміністратору або іншим передплатникам.

Канали розташовані у вкладці “Оновлення”. Вони відображаються окремо від чатів та групових спільнот. У подальшому  WhatsApp додасть засоби монетизації каналів.

Велику увагу приділено конфіденційності. Інформація адміністратора каналу не розголошується, зберігаються лише 30 днів історії. Адміністратори можуть заборонити передплатникам робити знімки екрана або надсилати повідомлення. Канали не зашифровані наскрізним шифруванням, але WhatsApp заявили, що вивчають реалізацію цієї ідеї для некомерційних організацій, сфери охорони здоров’я та інших чутливих учасників.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Канали в WhatsApp запустять поступово, починаючи з «провідних світових організацій та обраних організацій у Колумбії та Сінгапурі». У найближчі місяці функція з’явиться в інших країнах та в інших користувачів.

Раніше Meta запустила канали в Instagram. Користувачі WhatsApp також можуть використовувати один обліковий запис на декількох пристроях. Групові чати також були оновлені: до них додалися опитування, покупки та інші функції.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...