Рубрики НовиниСофт

Windows 11 вийшла 2 роки тому, але Windows 10 досі найпопулярніша

Опубликовал
Катерина Даньшина

За даними StatCounter, Windows 10 захопила 71,64% світового ринку операційних систем на основі Windows, тоді як її наступниця має всього 23,61%.

Повний аналіз частки світового ринку StatCounter включав усі операційні системи Microsoft Windows, випущені за останні два десятиліття: включаючи Windows 11, 10, 7, 8/8.1 і XP.

Третє місце в рейтингу посіла Windows 7 з 3,34% ринку, у Windows 8.1 — 0,61%, Windows 8 — 0,35% і Windows XP — 0,35%.

 

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Попри те, що на цей час Windows 11 є другою за популярністю ОС Windows, можна з упевненістю сказати, що рівень впровадження Windows 11 не такий високий, як у попередниці. Windows 10 завоювала 32,84% частки ринку через два роки після запуску у 2015 році — на 10% більше, ніж Windows 11 за такий самий період.

Нині по всьому світу на платформі Windows 10 або Windows 11 працюють загалом понад 1,4 млрд активних пристроїв.

Враховуючи неоднозначне сприйняття актуальної ОС Windows, ці показники не так вже й дивують — її критикували за оновлене меню «Пуск» і панель завдань, що втратили деякі можливості з Windows 10, а також за вищі системні вимоги, які вимагали від систем сумісного модуля TPM для роботи — хоча були обхідні шляхи для машин без TPM.

З оновленням у Windows 11 надійшло більше можливостей, ніж є в Windows 10 — включно з ШІ-помічником Microsoft Copilot, а також віджетами та повною підтримкою DirectStorage. Але на оновленій панелі завдань Windows 11 все ще відсутні кілька можливостей, які були на панелі завдань її попередниці (наприклад відображення назви програми разом із піктограмою програми чи переміщення панелі завдань в іншу частину екрана).

Згідно з вересневим дослідженням Valve Hardware Survey Windows 10 — також найпопулярніша ОС серед геймерів з часткою 58% (Windows 11 отримала 37% — дещо кращий результат, ніж по світу загалом).

Disqus Comments Loading...