Рубрики НовиниСофт

Windows 11 наразі встановлена на 400 млн активних пристроїв

Опубликовал
Катерина Даньшина

Сайт Windows Central, з посиланням на «‎внутрішні дані Microsoft», стверджує, що Windows 11 наразі використовують 400 мільйонів активних пристроїв, а до початку 2024-го кількість сягне пів мільярда.

Виток підтверджує попередні припущення про повільніше впровадження нової ОС в порівнянні з попередницею — Windows 10 вперше досягла 400 мільйонів активних пристроїв трохи більше ніж через рік після випуску, а Microsoft тоді з гордістю повідомила, що впровадження було на 115% швидшим, ніж у Windows 7.

Як повідомляє The Verge, Windows 11 тим часом знадобилося два роки, щоб досягти того самого показника — Windows 10 за кілька місяців після дворічного ювілею вже використовувалась на 600 мільйонах пристроїв.

Microsoft запустила Windows 11 у жовтні 2021 року з суворими вимогами до обладнання — ОС підтримувалась лише на процесорах, випущених з 2018 року та на пристроях, що підтримували чипи безпеки TPM. Згодом компанія дещо змінила мінімальні системні вимоги.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

За даними StatCounter, нині Windows 10 захопила 71,64% світового ринку операційних систем на основі Windows, тоді як її наступниця має всього 23,61%. Windows 10 — також найпопулярніша ОС серед геймерів з часткою 58% (Windows 11 отримала 37% — дещо кращий результат, ніж по світу загалом), згідно з вересневим дослідженням Valve Hardware Survey.

Microsoft ніколи офіційно не звітувала, скільки активних пристроїв працює під керуванням Windows 11, лише надавала загальні дані для двох ОС — архівна сторінка новини показує, що у квітні 2022 року зареєстровано понад 1,4 мільярда активних пристроїв під керуванням Windows 10 та Windows 11.

Корпорація планує припинити підтримку Windows 10 14 жовтня 2025 року, а отже оновлення безпеки та виправлення не надходитимуть для мільйонів комп’ютерів. І якщо Microsoft не знайде спосіб переконати користувачів перейти на Windows 11 (або наступну), дату доведеться дещо посунути.

Очікується, що Microsoft випустить Windows 12 у 2024 році, і попри те, що компанія ще не оголошувала плани щодо нової ОС, є ознаки того, що вона буде зосереджена на ШІ.

Disqus Comments Loading...