Work.ua припинив будь-яку співпрацю з PepsiCo, Nestle та всіма іншими брендами, що не вийшли з російського ринку

Опубликовал
Володимир Скрипін

Work.ua вийшов із сильним маніфестом: найбільший в Україні сайт працевлаштування відсьогодні припиняє будь-яку взаємодію з брендами та їхніми представниками, що не вийшли з російського ринку, та закликає громадян і інші українські бізнеси наслідувати цей приклад з єдиною метою — позбавити рф можливостей фінансувати війну.

Податки, які платить бізнес, що залишається працювати в росії, спрямовуються на виготовлення ракет, що летять вбивати українців та знищувати українські міста. І будь-яка співпраця бізнесу з ворогом — його підсилення. Здавалося б, очевидні речі, але не для всіх.

Відсьогодні, 10 серпня 2023 року, Work.ua припиняє надавати будь-які послуги компаніям та брендам, які продовжують працювати в росії, і розриває з ними всі контракти — на суму понад п’ять мільйонів гривень. Ці гроші Work.ua повертає їхнім власникам, окреслюючи власну позицію — “в жодній мірі не хочемо більше бути причетними до діяльності цих компаній в Україні та світі”.

“Півтора року повномасштабної війни довели, що ті компанії, які досі не вийшли з російського ринку, це вже точно не тому, що поки не змогли чи не встигли. Вони не хочуть. Гроші для них дорожчі, ніж життя людей. А отже, їм не має бути місця в Україні”.

Фрагмент зі звернення Work.ua

Work.ua спиралася на дані з сайту НАЗК «Війна і санкції» та їхнього списку «Міжнародні спонсори війни», а також проєкту Leave Russia від Київської школи економіки. В компанії кажуть, що цей список не остаточний та надалі розширюватиметься — про кожний окремий випадок виявлення такої компанії/бренду на Work.ua компанія просить повідомляти за допомогою короткої онлайн-форми на сайті.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Водночас Work.ua закликає всі відповідальні бізнеси та людей, що поки ведуть співпрацю з ними, написати заяви про звільнення, розірвати договори й призупинити будь-яку взаємодію. Ринок праці в Україні демонструє стабільність та тримає щабель відновлення 90%, як порівняти з довоєнним періодом — власне, в липні пропонували понад 93 тис. вакансій. Також третій місяць поспіль фіксується позитивна тенденція зростання зарплат.

Disqus Comments Loading...