Новини Україна 10.08.2023 о 12:20 comment views icon

Work.ua припинив будь-яку співпрацю з PepsiCo, Nestle та всіма іншими брендами, що не вийшли з російського ринку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Work.ua припинив будь-яку співпрацю з PepsiCo, Nestle та всіма іншими брендами, що не вийшли з російського ринку

Work.ua вийшов із сильним маніфестом: найбільший в Україні сайт працевлаштування відсьогодні припиняє будь-яку взаємодію з брендами та їхніми представниками, що не вийшли з російського ринку, та закликає громадян і інші українські бізнеси наслідувати цей приклад з єдиною метою — позбавити рф можливостей фінансувати війну.

Податки, які платить бізнес, що залишається працювати в росії, спрямовуються на виготовлення ракет, що летять вбивати українців та знищувати українські міста. І будь-яка співпраця бізнесу з ворогом — його підсилення. Здавалося б, очевидні речі, але не для всіх.

Відсьогодні, 10 серпня 2023 року, Work.ua припиняє надавати будь-які послуги компаніям та брендам, які продовжують працювати в росії, і розриває з ними всі контракти — на суму понад п’ять мільйонів гривень. Ці гроші Work.ua повертає їхнім власникам, окреслюючи власну позицію — “в жодній мірі не хочемо більше бути причетними до діяльності цих компаній в Україні та світі”.

“Півтора року повномасштабної війни довели, що ті компанії, які досі не вийшли з російського ринку, це вже точно не тому, що поки не змогли чи не встигли. Вони не хочуть. Гроші для них дорожчі, ніж життя людей. А отже, їм не має бути місця в Україні”.

Фрагмент зі звернення Work.ua

Work.ua спиралася на дані з сайту НАЗК «Війна і санкції» та їхнього списку «Міжнародні спонсори війни», а також проєкту Leave Russia від Київської школи економіки. В компанії кажуть, що цей список не остаточний та надалі розширюватиметься — про кожний окремий випадок виявлення такої компанії/бренду на Work.ua компанія просить повідомляти за допомогою короткої онлайн-форми на сайті.

Водночас Work.ua закликає всі відповідальні бізнеси та людей, що поки ведуть співпрацю з ними, написати заяви про звільнення, розірвати договори й призупинити будь-яку взаємодію. Ринок праці в Україні демонструє стабільність та тримає щабель відновлення 90%, як порівняти з довоєнним періодом — власне, в липні пропонували понад 93 тис. вакансій. Також третій місяць поспіль фіксується позитивна тенденція зростання зарплат.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: