X/Twitter очолив топ завантажень App Store на тлі витоку інтимного відео Дрейка

Опубликовал
Катерина Даньшина

Вдруге за два тижні соцмережа намагається впоратися із поширенням оголених зображень знаменитостей: X тимчасово заблокував у пошуку запит Тейлор Свіфт, після публікації згенерованих ШІ порнозображень співачки, а нині у центр скандалу потрапило інтимне відео Дрейка, на якому репер самозадовольняється.

Хештег «drakevideo» у середу став найпопулярнішим серед користувачів США, однак навряд витоки чимось зашкодили соцмережі Маска — навпаки в цей час X очолив рейтинг завантажень в App Store (ще кілька місяців тому застосунок посідав аж 60-те місце).

«Якби я мав долар щоразу, коли ЗМІ повідомляли, що одна з моїх компаній помре, мені б ніколи не потрібно було збирати гроші!», — написав Ілон Маск у нещодавньому дописі.

Видання The Verge прямо пов’язує лідерські позиції X в App Store з витоком інтимного відео Дрейка. За словами речника соцмережі Джо Бенарроха, компанія «активно стежить за ситуацією», аби видаляти подібні дописи — однак ще вчора журналісти відшукали в X принаймні сім публікацій із відео, а деякі зібрали мільйони переглядів.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Маск скоротив команди, відповідальні за модерацію контенту, невдовзі після придбання Twitter, однак на тлі підвищення кількості суперечливих дописів у соцмережі нещодавно анонсував запуск центру «протидії шкідливому контенту» і шукає 100 нових модераторів.

Тим часом сайт TechCrunch пише, що сплеск завантажень для X міг спричинити анонс нового інтерв’ю проросійського ексведучого Fox News Такера Карлсона, який раптово вирішив полетіти до москви й взяти інтерв’ю у путіна. За даними The Wall Street Journal, воно має вийти вже сьогодні, і навряд Маск завадить його публікації на X.

Disqus Comments Loading...