Рубрики НовиниWTF

X Twitter офіційно дозволив порно — раніше правила не забороняли, але й прямо не дозволяли дорослий контент

Опубликовал
Андрій Русанов

Соціальна мережа X (колишній Twitter) вже давно має багато активних спільнот з відвертим контентом (NSFW, not safe for work). Хоча раніше платформа неофіційно дозволяла людям публікувати вміст для дорослих, її правила ніколи не забороняли та не дозволяли такий вміст прямо.

На вихідних X Twitter додав до своїх правил норми, які офіційно дозволяють користувачам публікувати на платформі вміст для дорослих, зокрема графічний контент, — із кількома застереженнями. Можна публікувати створений за згодою вміст NSFW, якщо він є помітно позначеним як такий. Нові правила також поширюються на відео та зображення, створені штучним інтелектом. Зміна правил не є повною несподіванкою, оскільки X під керівництвом Ілона Маска вже експериментував з офіційним розміщенням «полунички» у спільнотах NSFW.

«Ми вважаємо, що користувачі повинні мати можливість створювати, поширювати та споживати матеріали, пов’язані з сексуальними темами, якщо вони виробляються та розповсюджуються за згодою. Сексуальне самовираження, візуальне чи письмове, може бути законною формою художнього самовираження. Ми віримо в самостійність дорослих у взаємодії та створенні контенту, який відображає їхні власні переконання, бажання та досвід, у тому числі пов’язаний із сексуальністю. Ми врівноважуємо цю свободу, обмежуючи доступ до вмісту для дорослих дітям або дорослим користувачам, які вирішили не бачити його», — йдеться на сторінці допомоги X щодо Adult Content.

Правила щодо насильницького контенту X також мають подібні вказівки, але X стверджує, що вміст не має бути «надмірно кривавим або зображувати сексуальне насильство». Платформа продовжує забороняти вміст, який явно погрожує або пропагує насильство.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися
  • Соціальна мережа не дозволяє переглядати такі публікації користувачам віком до 18 років або особам, які не вказали дати народження у своєму профілі.

X насправді ніколи не забороняв порно, але ці положення могли б дозволити йому створювати послуги навколо вмісту для дорослих. Конкуренція з сервісами як OnlyFans може допомогти збільшити доходи.

Згідно зі звітом Reuters 2022 року, який посилався на внутрішні документи компанії, близько 13% публікацій на платформі мали вміст для дорослих. З того часу кількість вмісту для дорослих на X очевидно зросла, на платформі поширилися порноботи.

Тепер, коли соціальна мережа офіційно дозволила контент для дорослих, регулятори мають пильніше стежити за X та його зусиллями з усунення несанкціонованого порно. У жовтні минулого року Австралія оштрафувала X за те, що він не надав інформацію про вміст, присвячений жорстокому поводженню з дітьми. Приблизно в той же час Індія звернулася до кількох соціальних мереж, включно з X, з вимогою видалити подібні повідомлення.

Джерело: TechCrunch

Disqus Comments Loading...