Рубрики НовиниСофт

Xbox офіційно запуститься в Україні — Михайло Федоров розповів про зустріч з президентом Microsoft Бредом Смітом

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров коротко відзвітував про робочу зустріч з президентом Microsoft Бредом Смітом в Давосі та вчергове анонсував запуск Xbox в Україні.

Якщо пам’ятаєте, запуск сервісів Xbox в Україні нам спочатку обіцяли до кінця 2020 року і це була доволі іронічна історія з підписанням меморандуму та низкою сенсаційних заяв. Відтоді Мінцифра ще декілька разів (1 та 2) анонсувала запуск Xbox в Україні, проте риторика змінилася на більш стриману — у міністерстві повідомляли, що працюють у цьому напрямку, не даючи ніяких обіцянок та без згадки термінів (навіть орієнтовних). І ось зараз в межах чергової фази анонсу Михайло Федоров підтвердив, що Мінцифра не відмовилася від наміру завести Xbox в Україну.

Про запуск Xbox в Україні

«Xbox офіційно запуститься в Україні. Нарешті в нас з’являться українські акаунти, а в консолей — українська мова».

Михайло Федоров

віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України

На жаль, більше ніяких деталей щодо співпраці з Microsoft з метою офіційного запуску Xbox в Україні Михайло Федоров не повідомив. Коли це може статися, наразі теж залишається лише гадати. Водночас очевидно, що десь після Перемоги.

Основи Python для школярів від Hillel IT School.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Документування воєнних злочинів

Також Мінцифра анонсувала, що уряд співпрацюватиме з Microsoft щодо документування воєнних злочинів рф.

В умовах війни команда Microsoft сприяє документуванню воєнних злочинів рф в Україні та співпрацює з командою ООН щодо обміну інформацією про збитки від війни в Україні. Своєю чергою Бред Сміт зазначив: «Microsoft підтримував і буде підтримувати Україну далі».

Команда Microsoft стане «куратором» цифрової індустрії під час відбудови України, зазначили у міністерстві.

«З Microsoft ми співпрацюємо вже давно, і вони активно підтримують Україну під час війни: стали однією з перших компаній, що на початку березня призупинила всі нові продажі продуктів і послуг у росії та надала безоплатні хмарні сервіси для України до кінця 2022 року»

Михайло Федоров

віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України

Загалом у Microsoft підрахували, що своїми ініціативами надали Україні цифрової підтримки на 242 млн дол. Сюди входять фінансові гранти, промокампанії, безоплатний доступ до продуктів та сервісів компанії, обладнання.

Напередодні Михайло Федоров зустрівся з віце-президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом. Головними темами зустрічі були відкриття офісу Meta в Україні та недосконала модерація контенту про війну в Facebook та Instagram.

Disqus Comments Loading...