Новини Софт 23.05.2022 о 22:42 comment views icon

Xbox офіційно запуститься в Україні — Михайло Федоров розповів про зустріч з президентом Microsoft Бредом Смітом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров коротко відзвітував про робочу зустріч з президентом Microsoft Бредом Смітом в Давосі та вчергове анонсував запуск Xbox в Україні.

Якщо пам’ятаєте, запуск сервісів Xbox в Україні нам спочатку обіцяли до кінця 2020 року і це була доволі іронічна історія з підписанням меморандуму та низкою сенсаційних заяв. Відтоді Мінцифра ще декілька разів (1 та 2) анонсувала запуск Xbox в Україні, проте риторика змінилася на більш стриману — у міністерстві повідомляли, що працюють у цьому напрямку, не даючи ніяких обіцянок та без згадки термінів (навіть орієнтовних). І ось зараз в межах чергової фази анонсу Михайло Федоров підтвердив, що Мінцифра не відмовилася від наміру завести Xbox в Україну.

Про запуск Xbox в Україні

«Xbox офіційно запуститься в Україні. Нарешті в нас з’являться українські акаунти, а в консолей — українська мова».

Михайло Федоров

віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України

На жаль, більше ніяких деталей щодо співпраці з Microsoft з метою офіційного запуску Xbox в Україні Михайло Федоров не повідомив. Коли це може статися, наразі теж залишається лише гадати. Водночас очевидно, що десь після Перемоги.

Документування воєнних злочинів

Також Мінцифра анонсувала, що уряд співпрацюватиме з Microsoft щодо документування воєнних злочинів рф.

В умовах війни команда Microsoft сприяє документуванню воєнних злочинів рф в Україні та співпрацює з командою ООН щодо обміну інформацією про збитки від війни в Україні. Своєю чергою Бред Сміт зазначив: «Microsoft підтримував і буде підтримувати Україну далі».

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Команда Microsoft стане «куратором» цифрової індустрії під час відбудови України, зазначили у міністерстві.

«З Microsoft ми співпрацюємо вже давно, і вони активно підтримують Україну під час війни: стали однією з перших компаній, що на початку березня призупинила всі нові продажі продуктів і послуг у росії та надала безоплатні хмарні сервіси для України до кінця 2022 року»

Михайло Федоров

віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України

Загалом у Microsoft підрахували, що своїми ініціативами надали Україні цифрової підтримки на 242 млн дол. Сюди входять фінансові гранти, промокампанії, безоплатний доступ до продуктів та сервісів компанії, обладнання.

Напередодні Михайло Федоров зустрівся з віце-президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом. Головними темами зустрічі були відкриття офісу Meta в Україні та недосконала модерація контенту про війну в Facebook та Instagram.

Офіс Meta в Україні та модерація контенту про війну в Facebook та Instagram — про що говорили очільник Мінцифри Михайло Федоров та президент із глобальної політики Meta Нік Клегг

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: