Японський місячний зонд SLIM відновив потужність після посадки догори дригом

Опубликовал
Юрій Орос

Японський апарат для дослідження Місяця (SLIM) відновився після того, як 20 січня після посадки на Місяць його перевернуло, через що його сонячні батареї виявилися спрямовані в неправильному напрямку. У понеділок Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) оголосило, що зв’язок з космічним апаратом SLIM було відновлено, і операції з пошуку інформації про походження Місяця поновилися.

JAXA передбачало, що зміна напрямку сонячного світла може дати змогу підзарядити батарею зонда. Невідомо, як довго вистачить цієї енергії — агентство раніше заявляло, що SLIM не був розроблений для того, щоб пережити місячну ніч, яка почнеться в четвер, передає The Verge.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Знімки місячної поверхні, зроблені багатодіапазонною спектральною камерою SLIM до того, як енергія космічного апарату була відключена, були опубліковані 25 січня. Сьогодні JAXA оприлюднило ще одне зображення скельного утворення «іграшковий пудель», сфотографованого SLIM.

Минулої ночі зв’язок зі SLIM було успішно встановлено, і роботу відновлено! Одразу ж розпочалися наукові спостереження за допомогою MBC, і ми отримали перше світло для 10-діапазонного спостереження. На цьому фото показано «іграшкового пуделя», який ми спостерігали в багатосмуговому діапазоні.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос