Японський зонд SLIM надіслав це моторошне фото з Місяця перед тим, як його «огорнула» місячна ніч

Опубликовал
Катерина Даньшина

Модуль, який приземлився на Місяці минулого місяця, відійшов у двотижневу «сплячку», з якої може й не повернутися.

20 січня довгоочікуване приземлення японського апарату для дослідження Місяця відзначилось тим, що SLIM перевернувся більше, ніж потрібно — як наслідок, його сонячні батареї були розвернуті у неправильному напрямку. За тиждень JAXA повідомило, що відновило з апаратом зв’язок і він взявся до роботи, зрештою надіславши кілька зображень.

Останнє — зроблене в кратері Шиолі, якраз перед відходом у сутінки:

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Місячна ніч триває два земні тижні, а температура в регіоні у цей час може сягати до -170°C, що потенційно небезпечно для електроніки SLIM.

15 лютого команда спробує знову встановити зв’язок з апаратом та увімкнути його, однак незалежно від результату модуль таки досяг повної та розширеної мети своєї місії — здійснив точну посадку, розгорнув пару невеликих місяцеходів та отримав величезну кількість наукових даних.

«Ми продовжуємо аналізи, щоб ідентифікувати гірські породи та оцінити хімічний склад мінералів — дані, які допоможуть розгадати таємницю походження Місяця. Результати оголосимо одразу після завершення дослідження», — йдеться у заяві JAXA (через Space).

Disqus Comments Loading...