Рубрики НовиниСофт

ЄС взявся за AliExpress — сайт звинувачують у поширенні порно та іншого незаконного контенту

Опубликовал
Катерина Даньшина

Єврокомісія почала офіційне розслідування роботи AliExpress — міжнародного вебсайту електронної комерції, яким керує китайський технологічний гігант Alibaba.

Повідомляється, що на AliExpress нібито поширюється порнографічний та інший незаконний контент. Це вказує на потенційні проблеми з модерацією, до якої прописані дуже суворі вимоги у новому Законі ЄС про цифрові послуги (DSA), який набув чинності цього місяця.

Раніше попередження від ЄС щодо проблем з модерацією надіслали Meta, а X та TikTok отримали власні розслідування. У випадку підтвердження порушення на компанії можуть накласти штраф у розмірі до 6% світового річного обороту.

CNBC зазначає, що додатково комісія перевірить, чи дотримався AliExpress власних умов обслуговування — в тому, що стосується заборони ризикових для здоров’я продуктів чи підроблених ліків.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Загалом до переліку «дуже великих платформ» (з понад 45 млн користувачів), які підлягають регулюванню DSA увійшли 19 платформ — AliExpress, Amazon, AppStore, Bing, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Карти, Пошук Google, Покупки Google, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Tik Tok, Twitter, Вікіпедія, YouTube та Zalando.

Disqus Comments Loading...