Рубрики НовиниСофт

YouTube відразу перемотує відео на самий кінець, якщо у користувача активований блокувальник реклами

Опубликовал
Вадим Карпусь

Схоже, YouTube продовжує спонукати користувачів відмовлятися від блокувальників реклами. Нове обмеження справді досить суворе – воно взагалі не дозволяє дивитись відео, якщо у користувача активований блокувальник реклами для YouTube.

Цього тижня багато хто помітив, що YouTube демонструє кілька перших секунд ролика, а потім раптово перескакує прямо до кінця відео. Це дивне явище трапляється лише у користувачів із встановленим блокувальником реклами. Коли блокувальник вимкнено, відтворення відео працює як звичайно.

Користувачі також повідомляють, що раптова перемотка на кінець ролика трапляється навіть в тих випадках, коли відео відтворюється повторно. Якщо намагатися перейти до певної частини відео, у деяких випадках воно просто нескінченно завантажується.

Онлайн-курс "Ефективні презентації в PowerPoint" від Laba.
Навчіться доносити ідеї через актуальні візуалізації.Курс зі створення презентацій, які додивлятися до кінця.Будь то sales offer, чи pitch deck.
Дізнатись більше

Хоча адміністрація YouTube поки що не оголосила офіційно, що це нова функція сервісу, спрямована на боротьбу з блокувальниками реклами, все вказує саме на це. Хоча також не можна виключати, що це проблема з самим блокувальником реклами.

У червні минулого року платформа обмежила кількість переглядів до трьох роликів для користувачів, які використовують блокувальник реклами, у листопаді почала доволі агресивно уповільнювати весь сайт, а згодом посилила обмеження на більшу кількість користувачів. Ситуація змінюється, якщо блокувальник вимкнути. Те ж саме станеться, якщо перейти на Premium (індивідуальна передплата YouTube Premium в Україні коштує 99 грн на місяць (студентська 59 грн), тоді як сімейний план YouTube Premium на 6 осіб — 149 грн на місяць).

Джерело: 9to5google

Disqus Comments Loading...