Рубрики НовиниСофт

YouTube впроваджує ШІ-чатбот для запитань про відео та сортування коментарів за темами

Опубликовал
Андрей Русанов

На додаток до штучного інтелекту для творців контенту, YouTube розпочав тестування розмовного ШІ для користувачів. Функція дозволяє ставити запитання щодо відео та зручніше переглядати коментарі.

Запит інформації про відео

Нова кнопка «Запитати» на сторінці відео дозволить взаємодіяти з ШІ, щоб дізнатися більше про контент. Відповіді генеруються великою мовною моделлю (конкретику не вказано), яка черпає інформацію з YouTube та Інтернету.

Можна поставити запитання про відео, яке ви переглядаєте, або вибрати запропоновану підказку, як-от «Рекомендувати схожий вміст» тощо.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

«Коли ви взаємодієте з цим інструментом, ми збиратимемо дані про використання вами інструменту, а також запити та відгуки, які ви надсилаєте. Ці дані допомагають нам надавати, покращувати та розвивати наші продукти та послуги. Запити будуть видалені автоматично через 30 днів».

«Ні, ваші розмови не використовуються для показу вам реклами. Якщо це зміниться, ми чітко повідомимо вас про цю зміну».

Відсьогодні нова функція запроваджується для деяких користувачів. Передплатники 18+  YouTube Premium англійською у США зможуть у найближчі тижні під’єднатися до тестування за допомогою застосунку Android на сторінці youtube.com/new. Після підключення функції з’явиться кнопка «Запитати» у вибраних відео англійською мовою.

Сортування коментарів за темами

Також YouTube використовує штучний інтелект, щоб організувати «великі розділи коментарів в легко засвоювані теми». Коли ви відкриваєте коментарі на мобільному пристрої, ви можете побачити новий розділ «Теми» у певних відео. Він відображається поруч з параметрами сортування «Найпопулярніше» та «Найновіше».

Творці відео можуть вилучати будь-які теми, а також видаляти окремі коментарі в конкретній темі. Вони зможуть використовувати сортування коментарів, щоб швидше переходити до обговорення коментарів до своїх відео або черпати натхнення для створення нового контенту на основі того, що обговорює їхня аудиторія.

Ця функція також буде доступною на youtube.com/new для невеликої кількості відео англійською мовою, які мають багато коментарів, починаючи відсьогодні.

Джерело: 9to5google

Disqus Comments Loading...