Рубрики НовиниСофт

YouTube створив Create — програму для редагування відео на смартфоні. А ще ШІ-генератор ефектів Dream Screen для авторів Shorts

Опубликовал
Катерина Даньшина

Програма YouTube Create отримує стандартні функції обрізання та кадрування відео, налаштування швидкості, синхронізацію з аудіо та бібліотеку стікерів, GIF та шрифтів.

Є можливість налаштувати насиченість та яскравість, або застосувати фільтри та ефекти, додати субтитри та підписи одним дотиком та видалити фон на відео.

Щодо аудіо — то можна записати закадрову начитку або використати тисячі безплатних музичних композицій та звукових ефектів. Доступна функція очищення звуку для видалення фонових шумів.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

На етапі експорту можна обрати портретний, альбомний, квадратний та інші формати, також доступне пряме завантаження на YouTube.

Бета-версія YouTube Create для Android доступна у восьми країнах: США, Великій Британії, Франції, Німеччині, Південній Кореї, Індонезії, Індії та Сінгапурі. Підтримка iOS з’явиться у 2024 році.

В YouTube кажуть, що консультувалися з 3000 творців щодо розробки програми та розробили її відповідно до їхніх відгуків.

Інші великі розробки для творців — інструмент Dream Screen, який за допомогою генеративного штучного інтелекту може створити зображення та короткі відео на основі тексту; опція AI Insights, яка згенерує ідеї для наступних відео, на основі того, що ваша аудиторія переглядає на YouTube; а також автоматичний дубляж на основі штучного інтелекту від Aloud.

Ідея запропонувати окремий додаток для створення відео популярна серед спільноти творців. Наприклад, попри численні вбудовані ефекти в TikTok, багато авторів звертаються до іншої творчої програми ByteDance CapCut, щоб підготувати свої відео для основного застосунку.

Джерело: Techcrunch, 9to5google

Disqus Comments Loading...