Google залишив керівник відділу програмного забезпечення для AR — через «‎нестабільне бачення‎» компанії

Опубликовал
Катерина Даньшина

Марк Луковські, який керував відділом, що відповідає за розробку програмного забезпечення для доповненої реальності в Google, повідомив, що залишає компанію.

Луковські каже, що на його рішення вплинули «нестабільне бачення» компанії й недавні зміни в керівництві.

Цей відхід подовжує низку проблем, з якими зіткнулася AR-команда Google протягом останніх місяців (іншими звільненнями та відставкою керівника відділу віртуальної реальності Google Клея Бевора). Компанія також скасувала свої плани щодо створення AR-окулярів під кодовою назвою Project Iris та випуску корпоративної версії Google Glass.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Щодо Луковські – то раніше він 4 роки працював у Facebook генеральним менеджером Oculus VR, а у 2021 році перейшов в Google, щоб очолити команду ОС для AR.

«Рухаюсь вперед й прагну дослідити можливості, які дозволять мені розвивати технологію доповненої реальності та її взаємодію з генеративним ШІ. Я підходжу до наступного розділу з ентузіазмом і передчуттям захоплюючих можливостей, які відкриються попереду», – пише Луковські.

З випуском гарнітури Quest 3 й очікуваним випуском Apple Vision Pro індустрія змішаної реальності стає все більш переповненою — і конкурентоспроможною. За даними Insider, Google відходить від AR-обладнання і натомість зосередиться на програмному забезпеченні для продуктів доповненої реальності. Повідомляється, що компанія розробляє платформу «micro XR», яку зможе продавати іншим виробникам гарнітур, а також працює над проєктом змішаної реальності в партнерстві з Samsung і Qualcomm.

Disqus Comments Loading...