Рубрики Новини

З початку війни СБУ ліквідувала 5 ботоферм із понад 100 тис. фейкових акаунтів. Вони займалися інформаційними диверсіями

Опубликовал
Тетяна Нечет

Служба безпеки України (СБУ) під час слідчо-оперативних дій ліквідувала міжрегіональну мережу із 5 ворожих ботоферм. За завданням спецслужб росії інтернет-агенти проводили масштабні інформаційні диверсії для розхитування внутрішньої обстановки в Україні та сприяння загарбникам.

Ботоферми були зосереджені на території Харкова, Черкас, Тернополя та Закарпатської області. Використовувалися соцмережі, зокрема заборонені в Україні.

«Агентурна мережа діяла від Харкова до Закарпаття та використала понад 100 тис. фейкових акаунтів. Встановлено, що зловмисники поширювали дезінформацію про повномасштабне російське вторгнення в нашу державу та спотворені новини з фронту. Таким чином, вони намагалися інспірувати панічні настрої серед українських громадян та дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію у різних регіонах», — йдеться у публікації СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили понад 100 комплектів GSM-шлюзів; близько 10 тис. сім-карт різних мобільних операторів, які використовували для маскування злочинної діяльності; ноутбуки та комп’ютерне обладнання з підтвердженнями незаконних дій; чорнову бухгалтерію.
СБУ проводить розслідування за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

На початку цього року СБУ також ліквідувала дві ботоферми, які діяли у Львові. Вони розповсюджували у соціальних мережах фейки, панічні настрої та неправдиву інформацію про мінування об’єктів, включаючи соціальну та критичну інфраструктуру.

Disqus Comments Loading...