Рубрики НовиниКрипто

За пів року Bitcoin втратив понад 50% від максимуму, подешевшавши до $33,5 тис.

Опубликовал
Вадим Карпусь

Ціна Bitcoin у неділю впала до 3-місячного мінімуму – до рівня $34500. Протягом 24 години криптовалюта втратила 3,8% своєї вартості. Це сталося за кілька днів після того, як криптоаналітики попередили, що графіки цін надсилають ведмежі сигнали.

Слід зазначити, що ціна Bitcoin знижується кілька днів поспіль. Після досягнення рівня $34500 вартість криптовалюти продовжила знижуватися і до ранку понеділка втратила ще близько $1000, опустившись до $33500 (на момент підготовки матеріалу), найнижчого рівня з 24 січня. Якщо ціна впаде нижче за $32951, вона досягне нового мінімуму з липня 2021 року.

Протягом останніх кількох місяців ціна Bitcoin коливалася в діапазоні між $35 тис. і $46 тис. Вихід ціни за межі цього коридору та встановлення нових мінімальних значень може ознаменувати початок нової тенденції на ринку. Історичний максимум, досягнутий наприкінці 2021 року, становив $69000, тому падіння ціни нижче за $34500 є корекцією більш ніж на 50%.

Курс Business English для фінансистів.
Навчіться на практиці, як підбирати доречний tone of voice для спілкування з топменеджментом, колегами та клієнтами. Опануй англійську для фінансистів.
Дізнатись про курс

Наприкінці минулого тижня популярні індикатори цінових графіків схилялися до ведмежого настрою, оскільки ціна Bitcoin опустилася нижче лінії тримісячного висхідного тренду.

Звіт Міністерства праці США, опублікований у п’ятницю, показав, що зростання зайнятості минулого місяця залишалося стійким на рівні, який має, як і раніше, турбувати Федеральну резервну систему з приводу занадто жорсткого ринку праці. У міру того, як все більше роботодавців конкурують за робітників, заробітна плата може почати зростати, посилюючи інфляційний тиск і змушуючи ФРС швидше посилювати грошово-кредитні умови. Останнім часом Bitcoin негативно (разом з акціями) реагував на агресивніші дії центрального банку США.

Джерело: coindesk

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь