За словами інсайдера, в iPhone 14 та iPhone 15 Apple використовує не найкращі батареї – 600 циклів проти 1600 у смартфонів BBK

Опубликовал
Андрей Русанов

Інформатор @RGcloudS, який раніше робив точні витоки, стверджує, що Apple використовує дешевші батареї в смартфонах серій iPhone 14 та iPhone 15. Акумулятори менш якісні, ніж ті, що використовувалися в iPhone 13. Термін роботи нових батарей становить у середньому 600 циклів, тоді як у більшості сучасних флагманських телефонів використовуються батареї на 800 циклів чи навіть набагато більше. Саме низька якість обумовлює відносно невелике число циклів.

Для порівняння інформатор наводить як приклад флагмани холдингу BBK, підрозділами якого є Oppo, vivo, а також їхні дочірні компанії OnePlus, Realme та iQOO. Смартфони серій Find X, Vivo X, Realme GT мають акумулятори з кількістю циклів 1600 завдяки «досконалішим елементам самовідновлення». При тому вони пропонують швидкість заряджання від 100 Вт до 240 Вт, порівняно з 27 Вт в iPhone 15 Pro.

Часто звучить думка, що повільне заряджання краще для батареї. Але подивитися на це можна з іншого боку – смартфони мають акумулятори низької якості та саме через це до них застосовується повільне заряджання. Іншими словами, власники iPhone 14 та iPhone 15 замість переваг мають подвійний недолік: низьку швидкість заряджання та невелику кількість циклів.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

У серпні стало відомо про скарги власників iPhone 14, включно з журналістами Wall Street Journal та The Verge, про падіння ресурсу акумуляторів до 90% та нижче за рік. Це є нормою з точки зору Apple – компанія вважає’ несправною батарею, яка деградувала за 12 місяців до 80%, після чого вона підлягає заміні. Але темп падіння ресурсу акумуляторів здавався власникам надто швидким у порівнянні з минулими поколіннями.

Цікаво, що покупці інших пристроїв можуть розраховувати на більш витривалі акумулятори. Apple Watch, iPad та MacBook, за словами джерела, зберігають до 80% початкової місткості після 1000 повних циклів заряджання. Ключова відмінність між цими лініями продуктів полягає в тому, що iPhone продаються в набагато більших обсягах, а проблеми з ланцюгом постачання мають значення у виборі батареї.

Джерела: Notebookcheck, @RGcloudS

Disqus Comments Loading...