Закарпатські митники вилучили партію Starlink на 170 тис. грн, яку намагалися ввезти під виглядом гуманітарної допомоги

Опубликовал
Вадим Карпусь

Митна служба повідомила про затримання комерційної партії супутникових терміналів Starlink, які намагалися ввезти в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Інцидент стався на українсько-угорському кордоні на митному посту «Астей».

Зазначається, що під час митно-прикордонного контролю 36-річний водій туристичного автобуса, що повертався з країн Євросоюзу в Івано-Франківськ, задекларував про переміщення виключно гуманітарної допомоги. Так, згідно з наданими документами, на адресу громадської організації в м. Сятин направлялися з Мадриду 19 комплектів терміналів Starlink Kit. Сукупна вартість цих терміналів становить 170 тис. грн.

Однак у відповідь на звернення митників вказана громадська організація спростувала, що вона є отримувачем гуманітарної допомоги у вигляді супутникових терміналів. В зв’язку з цим за спробу переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю відносно водія складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Наразі супутникові термінали тимчасово вилучені митниками. Справу спрямують до суду для подальшого розгляду. Порушнику загрожують штрафні санкції у вигляді стягнення 100% вартості предметів правопорушення з їхньою подальшою конфіскацією.

Disqus Comments Loading...