Рубрики Новини

Зеленський обійшов Ілона Маска та очолив рейтинг найвпливовіших людей 2022 року за версією читачів Time

Опубликовал
Володимир Скрипін

Президент України Володимир Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших людей 2022 року за версією читачів престижного американського журналу Time.

Мова про щорічне опитування читачів TIME100 Reader Poll, під час якого читачі голосували за людей, які, на їхню думку, заслуговують на місце в щорічному списку найвпливовіших людей року за версією Time. Всього в опитуванні взяли участь 3,3 мільйона людей, а Зеленський за підсумками отримав 5% від усіх голосів та посів перше місце в рейтингу.

«Коли російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну в лютому, Зеленський, який до обрання президентом України у 2019 році був коміком без політичного досвіду, вийшов на світову арену та згуртував лідерів для підтримки України»,

зазначається у публікації Time

Також видання процитувала слова Зеленського з квітневого інтерв’ю кореспонденту журналу Time Саймону Шустеру (той провів два тижні в офісі Володимира Зеленського та розповів, як війна змінила президента України) — «Ви розумієте, що вони спостерігають. Коли ти — символ держави, то потрібно діяти так, як має діяти глава держави, що бореться за виживання своєї нації». Можна згадати, що з початку війни Зеленський двічі опинявся на обкладинці Time — у березні американський тижневик помістив цитату Зеленського українською мовою на синьо-жовтому, а у квітні на обкладинку помістили портрет Президента — спеціально для номера, де вийшло інтерв’ю журналіста Саймона Шустера.

Англійська для IT.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Що цікаво, другу сходинку посів Ілон Маск — засновник Tesla, SpaceX, найбагатша людина світу та, ймовірно, новий власник Twitter. Якщо пам’ятаєте, Time надав Ілону Маску звання «Людина року – 2021». У TIME100 Reader Poll за 2022 рік Ілон Маск посів друге місце з 3,5% голосів, а третя сходинка у читацькому рейтингу найвпливовіших людей Time за 2022 рік посів прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон з 3,4% голосів, який в Україні більш відомий як Борис «Джонсонюк».

Далі у списку з 3,2% голосів йдуть медики, які залишаються критично важливими у боротьбі з COVID-19, яка триває досі. На п’ятому місці — президент США Джо Байден із 3,1% голосів.

Повний список зі 100 найвпливовіших людей 2022 року за версією Time журнал обіцяє оприлюднити 23 травня.

Напередодні американське видавництво TidalWave Comics повідомило про випуск біографічного коміксу «Політична влада: Володимир Зеленський» / «Political Power: Volodymyr Zelenskyy».

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін