Рубрики Новини

Зеленський підписав закон про хмарні послуги — державні органи зможуть зберігати дані у «‎хмарі»‎

Опубликовал
Володимир Скрипін

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про хмарні послуги, який Верховна Рада України ухвалила 17 лютого. Це дозволить використовувати хмарні сервіси в державних органах, а відтак знизить корупційні ризики в закупівлях обладнання та суттєво зменшить витрати з бюджету.

За даними журналу The Economist, обсяги цифрової інформації зростають вдесятеро кожні п’ять років. Щоб обробляти дедалі більше інформації, органам влади та місцевого самоврядування, які відповідальні за експлуатацію державних інформаційних систем, необхідно періодично збільшувати кількість обчислювальних та людських ресурсів.

З метою оптимізації процесу обробки даних в уряді вирішили запровадити принцип Cloud First — перенести основні державні ІТ-сервіси у «хмари».

Також закон про хмарні послуги зробить Україну привабливою для найбільших світових постачальників хмарних сервісів — Microsoft, AWS, Google Cloud. Це має стимулювати останніх до інвестицій та побудови в Україні великих датацентрів.

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

За оцінками аналітиків Synergy Research та Canalys, ринок хмарних послуг зріс до 178 мільярдів доларів у 2021 році, збільшившись на 49 мільярдів доларів у порівнянні з 2020 роком.

Disqus Comments Loading...