Рубрики НовиниІгри

Автор, який описав Ясуке з Assassin’s Creed Shadows, ймовірно, підробляв факти про його життя у Вікіпедії

Опубликовал
Андрій Русанов

Сумнівна історична правдивість та ймовірна неповага до японської культури у грі Assassin’s Creed Shadows призвели до скандалу, який продовжує розгорятися.

Японський YouTube-канал Nippon Journal нещодавно дослідив книгу «Африканський самурай: справжня історія Ясуке, легендарного чорного воїна у феодальній Японії» — результат неприємно здивував.

Британець Томас Локлі, автор праці, є професором японського університету Ніхон. Книга, ж вважалася основним джерелом щодо життя Ясуке в Японії. Nippon Journal запросив істориків та з’ясував, що автор редагував факти про Ясуке у «Вікіпедії» ще з 2015 року. Локлі інкогніто робив це з метою популяризації власної книги що вийшла у 2019 році. Це ставить під сумнів все, що викладене в African Samurai.

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

Розслідування спричинило шалений резонанс в Японії. Університет звільнив Локлі та почав розслідувати правдивість його книги. Науковець ніяк не коментував те, що відбувається, натомість закрив свої профілі у соціальних мережах. Гра Assassin’s Creed Shadows та Ubisoft напряму не посилаються на книгу. Однак Локлі був учасником обговорення гри, ініційованого компанією.

Скандал навіть набув політичного значення. Депутат верхньої палати японського парламенту Сатоші Хамада обмірковує звернення до уряду країни щодо офіційного розслідування викривлень у грі.

Джерело: Gamedev.Dou

Disqus Comments Loading...