Оновлено: ЗСУ знищили літак-розвідник рф A-50 на Запоріжжі та підбили командний Іл-22М11 на Херсонщині – підтверджено

Опубликовал
Андрей Русанов

Як повідомили джерела Суспільного в Силах оборони України, ввечері, 14 січня, збили літак радіолокаційної розвідки A-50 та підбили летючий командний пункт на базі Іл-22.

ОНОВЛЕНО: Знищення літаків офіційно підтверджене Головнокомандувачем ЗСУ:

«Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22. Дякую Повітряним Силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов’ї! Слава Україні!»

Іл-22М11 був уражений біля Стрілкового на Херсонщині. Літак пішов на посадку в Анапі, запросивши евакуацію, пожежників та швидку. Про це стало відомо з оприлюдненого аудіозапису переговорів. З джерел у мережі відомий його бортовий номер – RF-50601.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був підбитий біля Кирилівки на Запоріжжі. ДРЛВ А-50 був створений на базі військово-транспортного літака Ил-76 та став на озброєння у 1988 році. Був створений 31 борт, у цей час в експлуатації залишилося приблизно 12. У складі пкс рф їх 9, рештою володіє Індія. Екіпаж А-50 доволі великий: 10-11 операторів та 5 льотчиків.

Літак може здійснювати розвідку цілей у повітрі, на воді та на землі. Він знаходить балістичні ракети на відстані до 800 км, літаки та крилаті ракети – до 700 км, скупчення бронетехніки – до 450 км, установки ППО – до 400 км.

Джерела: Суспільне, Мілітарний

Disqus Comments Loading...