«Йдеться про потенціал мобілізації»: Україна не планує примусово повертати українців із ЄС

Опубликовал
Ігор Шелудченко

Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.

Про це повідомила у Брюсселі в інтерв’ю DW віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Вона запевнила, що надання своїх даних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки не означає автоматичну мобілізацію на фронт.

«Україна ухвалила закон про мобілізацію і ми маємо розуміти, у якому обсязі ми можемо заміняти хлопців на фронті. Йдеться про потенціал мобілізації — облік і інформацію. І це першочергова мета нашого рішення», — заявила віцепрем’єрка.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Нагадаємо, з тиждень тому Кабінет Міністрів заборонив чоловікам віком від 18 до 60 років видачу закордонних паспортів та паспортів громадянина України за межами держави. Заборонена і їх пересилка.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща готова допомогти Україні повернути громадян призовного віку. Наступного дня практично з аналогічною заявою виступив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

11 квітня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні проєкт закону №10449 про посилення мобілізації.

Закон вносить зміни в процедуру обліку даних, вводить покарання за ухилення. Міноборони оцифрувало дані всіх потенційних призовників.

Disqus Comments Loading...