Мінкульт “з’ясовує стосунки” з Meta та YouTube – сторінки українців продовжують блокувати, а канали на відеоплатформі фіксують падіння трафіку

Опубликовал
Катерина Даньшина

Олександр Ткаченко повідомив, що Мінкульт надіслав листа в YouTube та провів зустріч з командою Meta.

Очільник Міністерства культури України дав інтерв’ю виданню liga.net, в якому поскаржився на падіння трафіку українських ресурсів на YouTube, зокрема тих, що беруть участь в національному телемарафоні.

«Нещодавно ми помітили певне зменшення трафіку. У таких випадках ми реагуємо. Зокрема, це стосувалося не тільки ресурсів, які були в телемарафоні, але і 24 каналу та інших».

Ткаченко сказав, що Мінкульт надіслав листа в YouTube і нині там проводять перевірку – зараз на деяких каналах спостерігається поновлення трафіку. Також 13 квітня була проведена зустріч з Meta (Facebook) з приводу блокування сторінок українців чи інформаційних ресурсів, які розповідають про війну.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

«Якщо йдеться про санкційну політику стосовно росіян чи ресурсів на кшталт Страна, ми також звертаємося. Але вони періодично народжуються заново, і тут потрібно постійно це відстежувати, звертатимемо увагу на це».

Раніше до Meta зверталося Мінцифри з проханням підвищити якість модерування — щоб публікації українців більше не приховували, а їхні акаунти не блокували безпідставно. Компанія згодом виділила окрему команду, яка мала швидко реагувати на необґрунтоване блокування контенту українців.

Основні причини блокування в основному пов’язані з далекою від ідеальної роботою автоматичних алгоритмів Facebook та надмірною активністю російських ботів, що масово скаржаться на публікації українців.

Disqus Comments Loading...