Рубрики Новости

«Дія» подолала межу у 14 мільйонів унікальних користувачів

Опубликовал
Володимир Скрипін

Застосунок державних послуг «Дії» здолав позначку 14 мільйонів унікальних користувачів. Про нове досягнення за традицією повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зростала «Дія» — динаміка

Останніми місяцями «Дія» демонструє разючі темпи зростання та стабільно б’є рекорди за кількістю користувачів. Застосунок вперше було презентовано у 2019 році, а офіційно запущено у 2020 році. За перші чотири дні застосунок завантажили 1 млн разів, а через два місяці після запуску подолала рубіж у 2 млн завантажень. У жовтні 2020 року «Дія» оновилась до версії 2.0, де з’явилися нові документи та послуги. З початку пандемії «Дія» почала рости ще сильніше: у травні 2021 року повідомлялось про 5 млн завантажень, у серпні проєкт подолав позначку у 6 мільйонів активних користувачів, у вересні їх стало 7 млн, наприкінці жовтня аудиторія зросла до 8 млн, з настанням листопаду «Дія» подолала планку у 9 мільйонів унікальних користувачів, а 23 листопада розробники звітували про 10 млн активних користувачів. З 10 на 12 млн «Дія» стрибнула менше ніж за місяць, а на початку січня подолала позначку у 13 млн унікальних користувачів. І ось через місяць «Дія» додала додатковий мільйон нових користувачів. За останній рік «Дія» зросла с 4 млн до 14 млн унікальних користувачів. Місяць тому Михайло Федоров повідомляв, що «Дія щодня додає 50-70 тис. нових користувачів.

«єПідтримка» та COVID-сертифікати у «Дії»

Загалом в застосунку «Дія» доступні 9 послуг та 15 цифрових документів. Проте значною мірою своїм успіхом застосунок завдячує COVID-сертифікатам, а також програмою «єПідтримка» «єПідтримка» — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці та українки із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня 2021 року., яка з 7 лютого розширюється на підлітків 14-18 років — вони також зможуть отримати тисячу гривень допомоги від держави. Напередодні у «Дії» з’явилась можливість згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію бустерною дозою, який діятиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення. Очевидно, що після подальшого розширення «єПідтримки» аудиторія «Дії» й надалі продовжить стрімке зростання.

***

Наступного вівторка, 8 лютого, відбудеться наступна велика презентація Diia Summit, де очікується запуск нових цифрових послуг у декількох сферах. Наразі Мінцифра працює над 94 цифровими проєктами, які охоплюють всі сфери та галузі — від юстиції до медицини. Серед них — вибори онлайн і спецрежим для IT-індустрії «Дія.City», який стане однією з головних тем. Очікується, що з 8 лютого Мінцифра почне приймати заявки на вступ до «Дія.City». Програма презентації також включає «послугу зі зміни місця реєстрації, можливість поділитись техпаспортом авто з іншою людиною через QR, опитування та десятки інших послуг». Також Михайло Федоров днями згадував, що на презентацію, окрім президента Володимира Зеленського, очікуються «міжнародні гості».

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Раніше відомство запустило спеціальний сайт plan2.diia.gov.ua — на ньому можна знайти не тільки стислий опис по кожній послузі, яка розроблюється спільно з іншими міністерствами, а також відстежувати реалізацію проєктів у режимі реального часу та давати рекомендації.

Disqus Comments Loading...