Рубрики Статті

4G Wi-Fi-роутери для дому з підтримкою SIM-карт – топ 10 моделей в Україні

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Навіщо роутер із сімкою, коли вимикають світло? Є електрика, але немає доступу до Інтернету – з цим часто стикаються українці в останні кілька місяців. Як так може бути? Буває так, що, вулиця, на якій знаходиться користувач, отримує електропостачання із вищим пріоритетом. Найчастіше із цим стикаються ті, хто проживає біля лікарень. Їх вулицю навряд чи вимкнуть. А провідний Інтернет невідомо чи буде, якщо від «енергетичного голоду» постраждали підстанції провайдера. У будь-якому випадку, наявність роутера з підтримкою SIM-карт не завадить.

Для того, щоб не витягати свою сім-карту, варто зробити її клон. Українські оператори пропонують «скопіювати» сімку для використання в роутерах, розумних годинниках, планшетах тощо. Діятиме поточний тариф користувача. При цьому смартфон можна використовувати у звичному режимі.

А як же телефон? З мобільного телефону можна роздавати Інтернет. Усі сучасні смартфони мають такий функціонал. Мобільні дані споживають значно більше енергії як Wi-Fi. Приготуйтесь до швидкого розряду акумулятора. Довгий час експлуатувати телефон в такому режимі незручно. Для екстрених випадків зійде, на годинку дві, але повноцінний модем замінити не вийде.

Отже, розібрались із головними нюансами й починаємо підбірку. Врахуємо моделі різного цінового діапазону та призначення. Розглянемо автономні, компактні модифікації та стаціонарні роутери з розширеним функціоналом.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

ERGO W02-CRC9

Недорогий модем, що нагадає багатьом студентам 2007-ий рік. У той час були популярні USB модеми CDMA стандарту. Вони підключались до ноутбука. Та ERGO W02-CRC9 підтримує стандартні SIM-карти українських операторів.

Працює з 3G (UMTS), 4G (LTE). Його можна використовувати в якості Wi-Fi роутера і без лептопа. Мініатюрні розміри, невисока вартість. Однозначно хороший початок рейтингу.

Olax MF981

Цілком автономний (вбудований акумулятор 2100 мАг) 4G модем з підтримкою точки доступу Wi-Fi. Працює зі стандартами 802.11b/g/n. Модель Olax MF981 підтримує одночасне підключення до 8 пристроїв в радіусі 10 метрів.

Компактний роутер з непоганими характеристиками. Радує можливість використання зовнішньої антени. Така опція не буде зайвою для підсилення сигналу в умовах поганого покриття.

Alcatel LINKZONE LTE Mobile WiFi

Ще один компактний Wi-Fi роутер, що підтримує сімки наших операторів. Достатньо установити SIM-карту з підтримкою передачі даних у роутер і натиснути клавішу включення.

Пристрій автоматично все налаштовує і «поділиться» Інтернетом навколо. Повністю автономною цю модель робить вбудований акумулятор на 2150 мА. Заряджати Alcatel LINKZONE LTE Mobile можна класичним micro USB кабелем.

Tecno TR118

Ця унікальна модель TR118 має два сценарії підключення до Інтернету: через мобільну мережу 3G/4G та через фіксовану мережу кабелем від провайдера. Користувач отримає швидкісний доступ до Інтернету (наскільки це дозволяє стан мережі оператора). Завдяки вбудованому АКБ на 2600 мАг Tecno TR118 може роздавати інтернет до 12 годин.

TP-Link M7350 3G Mobile Wi-Fi Router

Дещо дорожча модель з додатковим функціоналом. Роутер оснастили потужним приймачем 2G / 3G / 4G мереж. TP-Link M7350 3G Mobile Wi-Fi працює з усіма стандартами (GSM / SHDPA / SHUPA) і операторами (Lifecell, Kyivstar, Vodafone).

Виробник заявляє до 10 годин активної роботи. Цікавою є можливість створення мережевого сховища. Окрім роз’єму для SIM карти, тут є місце для micro SD карт пам’яті.

TP-Link TL-MR6400

Класичний мережевий маршрутизатор з підтримкою GSM. Роутер може працювати від оптоволоконного модема, а за потреби перемкнутись на SIM-карту українського оператора. Wi-Fi TP-Link TL-MR6400 оснащений зовнішніми антенами.

Він відрізняється від попередніх моделей значно більшим радіусом дії. Та це стаціонарна модель, яка не має акумулятора. Власникам генераторів чи потужних джерел безперебійного живлення те що треба.

Keenetic Runner 4G (KN-2210)

Keenetic Runner 4G (KN-2210) – стаціонарний роутер, що підтримує провідне  та безпровідне підключення. Всередині вбудований 4G-модем. Він працюватиме у звичному режимі більшість часу, а за потреби використовуватиме дані мобільного оператора. Keenetic Runner 4G (KN-2210) підтримує стандарт 802.11n.

Виробник заявляє максимальну швидкість 300 Мбіт/с. Варто відзначити 4 зовнішні антени з посиленням 5 дБ. За свою ціну продуктивний і функціональний роутер подвійного призначення.

TCL LINKHUB LTE Home Station

Мініатюрний домашній роутер з цікавим дизайном. Підтримує провідне з’єднання і оснащений модулем LTE. Wi-Fi TCL LINKHUB LTE Home Station підтримує SIM-картки всіх відомих операторів зв’язку.

Ця модель також може виступати маршрутизатором Wi-Fi та мережевого мосту. Максимальна швидкість передачі може досягати 150 Мбіт/с. Та зауважте, в реальних умовах наші оператори навряд чи забезпечать такі показники.

D-Link DWR-953

Габаритний і важкий (понад 400 грамів) роутер з розширеним функціоналом. Маршрутизатор Wi-Fi D-Link DWR-953 підтримує швидкість до 1167 Мбіт/с. Мало в кого вдома підключений гігабітний Інтернет.

Потужна антена, велика кількість портів, робота в різних діапазонах і найголовніше – вбудований 4G модем. В режимі 5 ГГц модель забезпечить високу швидкість навіть через кілька стін домівки. До недоліків можна віднести лише високу ціну.

TP-Link Deco X20-4G

Роутер для справжніх естетів. Цей тубус має потужні вбудовані приймачі. За потреби можна під’єднати зовнішні антени. TP-Link Deco X20-4G працює з сім картами українських операторів та підтримує провідне підключення від оптоволоконного модема. Він однозначно не для всіх, адже за такий дизайн доведеться трохи доплатити.

Висновки

В наш час особливо важливо бути на зв’язку. В умовах частих вимкнень електрики (отже й провідного Інтернету) роутери з вбудованими GSM модулями стали більш популярними. Чимало людей працюють віддалено. Для них доступ до Інтернету напряму впливатиме на їх робочий процес.

Ми підібрали п’ятірку класичних роутерів, що можуть працювати в подвійному режимі: провідний оптоволоконний + безпровідний 4G GSM. І ще 5 портативних моделей, які можна взяти з собою. Також можна скористатись мобільним телефоном для роздачі Інтернету. Але цього краще не робити регулярно, особливо, якщо вдома немає павербанка, сонячної панелі чи генератора.

Disqus Comments Loading...