Ну ось і починається навчання. Батьки звично скуповують канцелярію за списками від вчителів і придивляються до гаджетів для дітей і підлітків. У цьому партнерському матеріалі з HMD Global розповімо про шість популярних пристроїв Nokia, які точно стануть у пригоді не тільки школярам і студентам, а й їхнім батькам. Детальніше розкажемо про смартфони Nokia G42 5G, G22, C32, C22, планшет Nokia Т21 і кнопковий телефон Nokia 2660 Flip.

Партнерський матеріал?

Nokia G42 5G

Nokia G42 5G – найновіший і найдорожчий смартфон у цьому топі (7999 грн). Це другий смартфон серії G, представлений в Україні, який можна самостійно відремонтувати за допомогою набору iFixIt (перший – Nokia G22). 

Смартфон Nokia G42 5G має екран HD+ (720×1612 пікселів) з діагоналлю 6,56 дюйма та частотою оновлення 90 Гц. Маємо захисне скло Gorilla Glass 3 та максимальну яскравість 560 ніт.

Пристрій оснащений основною потрійною камерою з датчиками на 50, 2 та 2 Мп (основний модуль, камера для портретів і макромодуль). Заявлена підтримка ШІ, HDR, нічний режим, запис об’ємного звуку з технологією OZO та інші бонуси. Фронтальний датчик тут 8 Мп. 

Nokia G42 5G працює на чипі Snapdragon 480, тут є 6 ГБ ОЗП (можна додати віртуальну пам’ять) та 128 ГБ постійної пам’яті. Також є можливість вставити картку MicroSD до 1 ТБ включно. За автономну роботу телефона відповідає змінний акумулятор ємністю 5000 мА·год. Є швидке заряджання на 20 Вт. Обіцяють до трьох днів роботи на одному заряді на заощадливому режимі.

Смартфон працює на базі Android 13 – пристрій від самого початку не завантажений купою застосунків, що допомагає значно зекономити пам’ять. 

З різних корисних бонусів є GPS/AGPS+GLONASS+BDS+Galileo, Bluetooth 5.1, аудіороз’єм 3,5 мм, слот для двох SIM-карток, порт USB Type-C (USB 2.0) OTG, сканер відбитків пальців у кнопці розблокування і можливість здійснювати безконтактні NFC-платежі. Смартфон має два роки гарантії, три роки щомісячних оновлень безпеки і два роки оновлень ОС.    

Nokia G42 5G купуйте на Rozetka, а вся детальна інформація про свіженький смартфон є на офіційному сайті Nokia

 

Nokia G22 

Nokia G22 – сучасний доступний смартфон з родзинкою. Телефон можна ремонтувати вдома та замінювати його основні компоненти. Це дозволяє використовувати апарат максимально довго та з мінімальними затратами в разі фізичних пошкоджень. Розібрати гаджет дуже просто навіть без досвіду. У нас був огляд цього пристрою, і в статті можна подивитися наскільки легко він розбирається за потреби. Це буквально може зробити навіть школяр.

Nokia G22 має великий 6,52-дюймовий екран HD+ з частотою оновлення 90 Гц та захисним склом Gorilla Glass 3, подвійну основну камеру з датчиками на 50 та 2 Мп (є режим штучного інтелекту для обробки зображень і нічний режим), восьмимегапіксельну фронтальну камеру, процесор Unisoc T606, 4 ГБ ОЗП та 128 ГБ вбудованої пам’яті. Не забули про важливий NFC, два слоти для SIM-карток, модулі GPS/AGPS+GLONASS+BDS+Galileo та порт USB-C. Також є аудіороз’єм 3,5 мм.

Смартфон оснащений акумулятором на 5050 мА·год і функцією швидкого заряджання потужністю 20 Вт. При економному користуванні моделі легко вистачить на два дні, а за потреби й на три. Батарея тут знімна, тому легко замінюється. Задня кришка смартфона виготовлена зі 100% переробленого пластику, а паковання на 100% підлягає перероблюванню.

Гаджет найкраще підійде школярам старшого віку, студентам і їхнім батькам. Його варто купити в онлайн-магазині Rozetka за ціною від 5599 грн, а детальніше дізнатися про модель можна на офіційному сайті Nokia.

Nokia С32

Nokia С32 має загартоване скло з обох боків, внутрішній металевий корпус і дзеркальну задню поверхню, що робить смартфон одночасно витонченим, надійним і надзвичайно міцним. Nokia C32 коштує менше, ніж вказані вище моделі (4499 грн), але й має простіші характеристики. 

Смартфон оснащений екраном діагоналлю 6,52 дюйма з роздільною здатністю 720×1600 пікселів, подвійною основною камерою 50+2 Мп (є портретний і нічний режими) та селфі-модулем на 8 Мп. Також маємо аудіороз’єм 3,5 мм для навушників, модуль Bluetooth 5.2 та сучасний порт USB-C. За час автономної роботи пристрою відповідає акумулятор на 5050 мА·год. При необхідності він також витримає до трьох днів на одному заряді.

Процесор тут восьмиядерний із частотою до 1,6 ГГц. Оперативної пам’яті 4 ГБ, а постійної – 64 ГБ. За потреби можна додати 3 ГБ віртуальної ОЗП та встановити картку пам’яті до 256 ГБ включно. Не забули про захист за стандартом IP52 (не боїться пилу і пролитої рідини).

Nokia С32 також можна придбати в онлайн-магазині Rozetka, а вся детальна інформація про модель є на офіційному сайті Nokia.

 

Nokia С22

Nokia С22 – найдоступніший смартфон у цьому топі. Він коштує 3799 грн. Попри це, апарат має чудовий вигляд і вбудований сканер відбитків пальців. Модель також витримує падіння, пил і потрапляння рідини (захист за стандартом IP52). Це дуже важливі особливості, які точно стануть у пригоді, коли смартфоном користується дитина.

Модель Nokia С22 працює на восьмиядерному чипі Unisoc SC9863A, у нього 2 або 3 ГБ оперативної пам’яті (можна додати 2 ГБ віртуальної пам’яті) та 64 ГБ постійної пам’яті. За потреби додається картка пам’яті на 256 ГБ.

Смартфон працює на спрощеній, а від цього швидкій, ОС Android 13 (Go Edition). Екран тут на 6,52 дюйма з роздільною здатністю 720×1600 пікселів, основні камери з датчиками на 13 та 2 Мп, а фронтальний модуль восьмимегапіксельний. Телефон також оснащений акумулятором на 5050 мА·год, аудіороз’ємом 3,5 мм і багатьма іншими сучасними модулями.

Nokia C22 не містить токсичних матеріалів. Паковання виготовлене з відновлюваних матеріалів на 91% та підлягає перероблюванню на 100%. Як і інші пристрої компанії, його можна купити на Rozetka, а детальніше подивитися на модель варто на офіційному сайті Nokia.

Nokia 2660 Flip

Дітям молодшого шкільного віку часто забороняється брати в школу смартфон. Саме тому ідеальним рішенням, щоб бути на зв’язку з ними, залишається кнопковий телефон. Наприклад, зверніть увагу на розкладну модель Nokia 2660 Flip. Вона має класичну конструкцію, яскраві різноколірні корпуси для хлопців і дівчат, доступний цінник і суперкомпактний формфактор. Усе це робить її чудовим вибором для школярів. Вартість – 2699 грн.

Nokia 2660 Flip має два кольорові екрани: менший на 1,77 дюйма (QQVGA) і другий, основний, на 2,8 з роздільною здатністю QVGA. Є навіть простенька камера 0,3 Мп зі спалахом, модуль Bluetooth 4.2, аудіороз’єм 3,5 мм для навушників, а також порт Micro USB для заряджання.

Розкладна модель працює на процесорі Unisoc T107​. Тут є 48 МБ оперативної пам’яті, 128 МБ вбудованої пам’яті і слот для картки microSD на 32 ГБ. Доступні ліхтарик, FM-радіо (подвійний режим: дротовий і бездротовий) та MP3-плеєр.

Акумулятора місткістю 1450 мА·год вистачить десь на 20 годин у режимі розмов, а це дуже багато.

Nokia 2660 Flip можна купити в онлайн-магазині Rozetka, а вся детальна інформація є на офіційному сайті Nokia.

 

Nokia T21

Сучасний планшет – річ універсальна. Не виключення і свіженька модель Nokia T21. Цей пристрій створений не тільки для розваг, тому з нього можна вчитися, особливо віддалено, вести онлайн-щоденник, робити уроки, писати курсові, вивчати щось нове тощо.

Модель Nokia T21 підтримує 4G-зв’язок, тому за потреби може замінити смартфон і стати основним засобом для зв’язку батьків зі школярем чи студентом. Планшет має сучасний вигляд, стереозвучання, великий 10,36-дюймовий 2K-екран (1200×2000 пікселів, співвідношення 5:3) із загартованим склом і підтримкою стилусів.

Процесор тут восьмиядерний Unisoc T612. Також маємо 4 ГБ ОЗП та 128 ГБ постійної пам’яті. За потреби можна вставити картку microSD до 512 ГБ включно. З модулів є GPS/AGPS+GLONASS+GALILEO, NFC, Bluetooth 5.0, порт USB Type-C (USB 2.0) OTG та роз’єм для навушників 3,5 мм.

Nokia T21 оснащений великим акумулятором на 8200 мА·год. За потреби й економного використання його вистачить на три дні роботи. Також є швидке заряджання потужністю 18 Вт. Планшет для школярів, студентів і їхніх батьків можна придбати за ціною 9999 грн на Rozetka, а вся детальна інформація є на офіційному сайті Nokia.

 

Партнерський матеріал?

Перейти на сайт Nokia

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: