Інвестиції в сільське господарство новий тренд. На них раптово перемикнулися і мільярдери. Наприклад, найбільші землевласники в США – Білл і Мелінда Гейтс: їхній спільний фонд підтримує фермерів по всьому світу. Компанію подружжю Гейтсів складають Джордж Сорос, Майкл Блумберг, Джон Полсон і багато інших. В Україні можна вкластися у проєкт «Сімейні молочні ферми». Так ви одночасно підтримаєте фермерів і зможете заробити.

У партнерському матеріалі із проєктом «Сімейні молочні ферми» розповідаємо, як працює такий формат. 

Партнерський матеріал?

Яка зараз ситуація з агросектором 

За приблизними підрахунками повномасштабна війна знищила четверту частину агросектора України, а збитки склали $40 млрд. Однак сільське господарство не втратило пріоритету, акцент на його розвиток перемістився зі східних областей у спокійніші регіони. 

«Сімейні молочні ферми» є одним з перших проєктів в Україні в сільському господарстві, який почав залучати гроші приватних інвесторів для розвитку бізнесу. Зараз мережа сконцентрована в західних областях України, хоча є учасники й на Полтавщині, і на Миколаївщині. Таку модель фінансування використовують усе частіше. Наприклад, зараз з’явилися такі проєкти, як «Твоє коло» – це земельні інвестиції, а також «Як бджола». 

До повномасштабної війни завдяки проєкту «Сімейні молочні ферми» фермери постачали молоко на заводи. Він же брав на себе й усі ризики, а саме відповідав за вчасні розрахунки та якість продукту. Але плата від молокозаводів за сире молоко зараз вже не дозволяє фермерам нормально утримувати господарства та заробляти. У середньому вони приймали молоко за ціною 810 грн за літр.

Інвестиції в «Сімейні молочні ферми»: як підтримати українське село та заробити від 21% річних

Саме ця ситуація започаткувала новий напрям у «Сімейних молочних фермах» молочне перероблення. Власне перероблення дає можливість збільшити прибуток фермерів у два-три рази і це найкращий варіант для бізнесу серед дрібних і середніх господарств. 

Як отримати дохід і підтримати економіку? Подивитися відгуки інвесторів можна тут.  

Як працює молочне перероблення

Працювати над новим напрямом почали у травні 2022 року, виробництво організували на базі промислової ферми в селі Здовбиця Рівненської області. У листопаді 2022 року отримали експлуатаційний дозвіл від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів (HACCP). Також закупили обладнання Tessa Dairy Machinery Ltd (Ізраїль) та підготували цехи.

На початку березня 2023 року асортимент складав вже 11 позицій: тверді та розсільні сири, масло, сметана, молоко, кисломолочний сир.

Продукція під торговельною маркою «Сімейних молочних ферм» продається в магазинах Рівненської, Волинської і Хмельницької областей понад 20 точок. Також зробити замовлення можна в онлайн-магазині, продукти доставлять «Новою поштою».

Продукція «Сімейних молочних ферм» досить популярна серед споживачів: співробітникам проєкту часто доводиться чекати на замовлення декілька днів. Сьогодні сироварня випускає близько 9 тонн молочної продукції на місяць. Але цього не достатньо, щоб задовольнити попит. Тому для проєкту планують закупити додаткове обладнання.

Інвестиції в «Сімейні молочні ферми»: як підтримати українське село та заробити від 21% річних

Що дасть вам інвестиція в молочних фермерів України? Дізнайтеся деталі. 

Крім власного виробництва команда проєкту допомогла кільком фермерам-учасникам отримати гроші, щоб придбати обладнання та відкрити власні сироварні. Це три сироварні на Волині, дві на Хмельниччині, стільки ж на Рівненщині. Деякі зараз налаштовують обладнання, але до кінця року мають запрацювати повноцінно всі. Також очікується відкриття нових сироварень.

Загалом проєкт «Сімейні молочні ферми» планує змінити модель роботи з фермерами. Зокрема, у місцях, де багато молочних господарств, планують створювати сироварні: туди місцеві могли б здавати молоко за вищою ціною. До кінця року хочуть запустити до шести таких хабів. Зараз працюють три сироварні, ще дві на завершальній стадії.

Інвестиції в «Сімейні молочні ферми»: як підтримати українське село та заробити від 21% річних

Оля Дзядович, менеджер з якості електронних даних, IQVIA Україна

Я приєдналася до спільноти інвесторів «Сімейні молочні ферми» у липні 2020 року. Я не просто хотіла диверсифікувати інвестиційний портфель. Мене мотивувала також можливість підтримати чудову ідею, яка має глибокий ефект. Ми змінюємо обличчя українського села, покращуємо добробут фермерів, розвиваємо молочне тваринництво в Україні. І, крім цього, я можу мати пасивний прибуток від своїх інвестицій. Щодо останнього, то я нещодавно отримала перші дивіденди, і це стало приємною несподіванкою.

Малі сімейні молочні господарства – це серце села, і якщо вони зникнуть, це призведе до загибелі багатьох сіл в Україні. Я народилася та виросла в селі. І в мене залишилися приємні спогади про ці часи. У нас завжди були корівки. Мені дуже сумно читати теперішню статистику про значне скорочення поголів’я корів. Адже все-таки хочеться, коли подорожуєш на автомобілі, щоб мої діти бачили корів, які пасуться на лузі.

І саме через це я інвестувала у проєкт «Сімейні молочні ферми». Я задоволена, що їхні результати перевершують мої очікування. 

Інвестиційна позика 

Команда проєкту постійно шукає можливості, щоб проєкт став прибутковішим завдяки суміжним бізнесам. Так, почали виробляти органічне добриво, вирощувати та виготовляти корм і кормові домішки для корів. У майбутньому планують побудувати господарство, де зможуть вирощувати 300 продуктивних теличок на рік.

А для тих, хто хоче підтримати проєкт і одночасно заробити, «Сімейні молочні ферми» пропонують скористатись інвестиційною позикою з дохідністю від 21% річних.

Умови:

  • мінімальний внесок від 40 тис. грн;
  • дохідність 21% річних, яка складається із двох частин: 10% річних гарантована частина із щоквартальною виплатою та орієнтовно 11% річних інвестиційна премія, яку виплачують за результатами року;
  • термін три роки.

З вересня 2022 року інвестиційною позикою скористались уже 102 інвестори, які вклали у проєкт понад 7,7 млн грн. 

Проєкт «Сімейні молочні ферми» також завершив виплату дивідендів інвесторам першої фази. Вони приєдналися до проєкту з 01.06.2020 по 31.03.2021. Загалом виплатили 1 млн і 165 тис., їх отримали 199 інвесторів.

Партнерський матеріал?

Скористатися інвестиційною позикою

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.
Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: