Рубрики Статті

ІТ-курси для підлітків: вчимо Front-end, Java, C++ та Scratch

Опубликовал
Ирина Тесленко

Сучасні батьки займаються розвитком дитини, не покладаючись лише на шкільні знання. Адже у світі, де технології стають необхідною частиною життя, шкільна програма просто не встигає за змінами. Деякі галузі як ІТ відкривають молодим професіоналам більше можливостей, тому й не дивно велика популярність цих професій серед молоді. Познайомитися з tech-індустрією можна вже у юному віці. Це допоможе простіше вступати у технічні ВНЗ чи навчатися закордоном. Зібрали підбірку освітніх програм, з якими професійний шлях джуніора можна будувати ледве не після випуску зі школи. 

Основи Front-end для школярів

Ця програма створена для тих, хто хоче опанувати верстку сайтів. Той, кому цікаво пов’язати майбутню професію з розробкою вебсайтів і додатків може вивчити на курсі все необхідне для створення видимої частини цифрового продукту.

Навчальна програма складається з 20 занять, з графіком проходження 2 занять на тиждень. На курсі з Front-end учні освоюють навички HTML і CSS, JavaScript, DOM і jQuery, дізнаються більше про дизайн вебсайтів, їх розробку та структуру. Учні зможуть випробовувати отриманні знання в написанні коду, його розширенні та обслуговуванні, а наприкінці підготують дипломний проєкт. 

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Курс адаптований для учнів віком від 12 до 17 років, не вимагає особливих знань, окрім базової комп’ютерної грамотності. Також викладачі наголошують на можливостях ПК, на якому буде вчиться учень. Для тих, хто сумнівається у виборі курсу передбачена безплатна консультація з представниками школи, які допоможуть визначитися з напрямком навчання. 

Основи Java для школярів

Схожим курсом для юних айтівців виступає й програма для вивчення Java. Курс призначений для підлітків від 12 років, триває трішки менше – 16 занять з графіком 2 заняття на тиждень. 

Містить базову теорію про одну з найпопулярніших мов програмування, її принципи, змінні, типи даних. Курс зорієнтований на знайомство школярів з самою професією розробника, а також вивчення алгоритмів для продовження вивчення не тільки Java, а й інших мов програмування у майбутньому. 

Програма починається з основ влаштування комп’ютера, занурює у теми алгоритмів, математичних завдань, знайомить зі структурами та циклами, передбачена практична робота з масивами (пошук суми елементів, мінімуму, максимуму та сортування). Наприкінці виконується практична робота на вільну тему та здається дипломний проєкт.  

IT-освіта для підлітків

В школі IT Step для підлітків створили комплексну програму, де можна познайомитися з такими мовами програмування як C, C++, C#, Java, PHP, та ASP.NET. 

По завершенню курсу учні отримають необхідну теорію для вступу на технічні факультети у ВНЗ чи продовження навчання на розробників програмного забезпечення, адміністраторів баз даних, аналітиків, тестувальників чи технічних райтерів. Це гарний старт для молодих спеціалістів, де можна познайомитися з великим пулом інструментів та обрати той, що сподобався найбільше. 

Ця навчальна програма не схожа на звичні для розуміння курси, адже, окрім того, що триває 6 семестрів (тобто 3 роки), ще й має комплексну теоретичну базу. Студент вивчає окрім основ, об’єктноорієнтоване програмування з використанням мови С++, Python, Microsoft SQL Server, розробку web-сторінок мовою розмітки HTML, розробку програм для мобільних пристроїв на основі операційної системи Android та інше.

Ця програма розрахована на школярів і студентів віком від 15 до 21 років, а у кожній групі навчається не більше, ніж 16 учнів. Всі завдання отримуються на спеціальній платформі Mystat, де можна перевірити свої оцінки, розклад, домашні завдання, а також мати постійний доступ до навчальних матеріалів. 

Вивчення Python з Minecraft

Для менших айтівців в школі IT Step розробили навчання в ігровій формі. Якщо дитина полюбляє гру Minecraft, то окрім розваги зможе ще й опанувати програмування на  Python. 

На курсі дитина вивчить, як створювати не просто предмети, а справжні мистецькі шедеври, включаючи картини, скульптури та архітектурні споруди. Реалізація власних творчих проєктів перетворить звичайну гру на платформу для розвитку креативності, а вивчення програмування в різних формах прокачає логічне та просторове мислення. 

Курс підходить для малечі віком від 9 до 11 років, триває 6 місяців, з графіком 2 занять на тиждень. Якщо часто думали як можна перетворити прив’язаність до гаджетів в користь, то курс з Minecraft — сучасний підхід для навчання діток. 

Programming for Kids and Beginners: Learn to Code in Scratch

На платформі Udemy можна знайти багато курсів для дітей шкільного віку. Часто юних технарів навчають в ігровій формі, а от мова Scratch поєднує навчання та розваги. Цей курс доступний англійською мовою, тому потребує залучення батьків або вчителів для пояснення тем. Програма розрахована на малечу віком від 8 років, містить 6 секцій на 38 лекційних занять.

У курсі доступно 7,5 годин відео та 9 ресурсів для завантаження, а програма занурює у мову програмування Scratch і цікавий контент про створення анімацій, ефектів, найпопулярніших ігор (за типом Flappy Bird або Pac-Man). На основі веселих занять дитина буде опановувати основи програмування та інформатики, без нудної теорії та завдань. Підійде для школярів без попередньої підготовки.

Disqus Comments Loading...