Рубрики Статті

Курси Motion Designer: стартер пак для початківця

Опубликовал
Ирина Тесленко

Ми часто споглядаємо роботу дизайнерів, але навіть не замислюємося над тим, як та ким створювалися звичні нам речі. Motion Design – велика частина того, що містить сучасний контент. Моушен-дизайнери створюють рекламу, мультфільми, оживлюють ілюстрації та беруть участь в розробці ігор. Дизайнери перетворюють концепції та ідеї у візуальну форму, також вони займають значну частину спеціалістів в ІТ у найрізноманітніших проєктах. 

Моушен-дизайнери створюють анімовані переходи, кнопки та інші елементи інтерфейсу – все, що створює плавний ефект під час користування програмами. У рекламах додатків часто можна зустріти експлікаційні відеоролики, які пояснюють зміст продуктів або показують як ними користуватися. Також дизайнерів залучають до розробки презентацій, анімаційних банерів і складових вебсайтів та додатків. Тобто, користуючись будь-яким застосунком на своєму смартфоні можна спостерігати результат роботи дизайнера. 

Motion Designer застосовує широкий перелік інструментів в роботі – Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro, Adobe Illustrator, а також інші графічні програми для створення і редагування рухомих графічних ефектів. Окрім програм, початківцю варто розібратися в основах дизайну, принципах анімації, зануритися в теорію форм, кольору та рухів. Щоб старт навчання був простішим, зібрали цікаві курси, які допоможуть опанувати як необхідні технічні навички, так і здобути практичний досвід для розвитку креативності та творчого підходу. 

Курс Motion Design в Києві

В IT Step Academy передбачена комплексна програма з Motion Design тривалістю аж 9 місяців. За цей період кожен, хто навіть ніколи не був пов’язаний з дизайном зможе отримати базову підготовку та отримати прикладні скіли для роботи дизайнером.

Курс цікавий насиченою теорією як з основ дизайну, так і опанування найбільш популярних програм – Illustrator, After Effects та Cinema 4D. Перші лекції занурять в історію розвитку Motion Design, а кожен наступний курс буде нашаровувати знання з різних програм і підходів. Початківцям особливо важливі будуть заняття, де вивчають фізику об’єкта та руху, моделювання об’єктів і композицію. Тобто навіть без базових навичок, студент зможе вивчати доволі творчі теми та одразу реалізовувати ідеї в проєкт. Підсумковим завданням буде створення анімованого 2D-ролика, ролика-ескплейнера, продуктового ролика з рендерінгом предмета, шоуріла проєктів і презентація. 

Кожен студент зможе отримати диплом про закінчення курсу та розпочинати пошук першого офферу з готовим портфоліо робіт. 

Motion Designer

Тривалість програми від Skvot ідентична попередній та охоплює майже той самий пул софта. Однак цей курс також містить теорію з використання Octane Render, а також бонус для кращих студентів – можливість проходження стажування в компанії-партнера школи. 

Курс розділений на 8 блоків: вступ, базова 2D-анімація в After Effects, робота над проєктом, 3D-анімація в Cinema 4D, анімована композиція в Octane Render, UI/UX анімація, VFX, моушн-дизайн у геймдеві. Цікаво, що студенту допоможуть розібратися у різних сферах застосування моушн-дизайну, наприклад на телебаченні, що розширить можливості для майбутнього працевлаштування. Також окремо розберуть збір ефективного портфоліо та інструменти для пошуку клієнтів. 

Після курсу студент зможе працювати з основним софтом і створювати власні проєкти для IT продуктів, сфери геймдева, кіно, телебачення або реклами. 

Motion Design with Figma: Animations, Motion Graphics, UX/UI

На Udemy майбутнього моушен-дизайнера чекає купа курсів, які навчають використовувати абсолютно різний софт для роботи. Цей курс присвячений Figma, тому охоплює більшу площину тем для дизайнера, наприклад UX/UI сферу, вебдизайн та дизайн мобільних додатків. Окремим блоком вивчається можливість анімації об’єктів і створення анімаційної графіки. 

Студент ознайомиться з найкращими практиками UI/UX, а також опанує принципи Motion Design (процес проєктування руху, прототипування). Викладач курсу пояснить, з якими помилками найчастіше зіштовхуються початківці та розбере основи роботи з анімованими об’єктами. Навіть той, хто ніколи не працював у Figma цей курс допоможе зрозуміти інтерфейс, навігацію та можливості програми, а головне реалізувати отримані знання на прикладах реальних проєктів.

Курс відрізняється практичним спрямуванням, містить 18 секцій із загальною кількістю лекцій в 147 відео тривалістю більше ніж 13 годин. 

After Effects Motion Graphics | Motion Hero

Курс про основи в After Effects можна обирати не тільки початківцям, а й, наприклад графічним дизайнерам, які хочуть отримати нову професійну компетенцію. Курс допоможе розібратися з базою в анімації, навчить анімувати текст, логотипи та створювати власних персонажів. 

Програма розбита на 13 секцій, містить 13 годин відео та пропонує 52 ресурси для завантаження. Для новачків курс з першого заняття допоможе розібрати меню, панель інструментів програми та покроково навчить працювати з різними задачами. Після курсу студент буде готовий братися за комерційні проєкти, адже матиме все необхідне для розуміння роботи з різними об’єктами. 

Студент опанує всі техніки рухомої графіки та буде чітко розуміти яка анімація по-справжньому має ефектний вигляд. 

Cinema 4D: How to Model Easily with a Motion Designer

Одним з найоб’ємніших курсів виступає цей по Cinema 4D. Він присвячений не тільки роботи з анімацією, а й моделюванням об’єктів. Адаптований на початківців, а тому містить багато теорії про старт роботи з програмою Cinema 4D. 

Розповідає про інструменти та можливості софту, засоби втілення своїх ідей в життя. Студент опанує скіли по моушн-дизайну, а також навчиться створювати прості об’єкти, рендерити та реалізовувати гарні комерційні продукти на замовлення. 

Програма складається з 10 секцій, містить аж 43 лекції загальною тривалістю 11 годин. У 9 розділах студент покроково проходитиме від вступу до Cinema 4D, до роботи зі світлом, налаштування персонажа та візуалізації. 

Викладач курсу Senior Motion Designer у Playstation з досвідом понад 10 років з Cinema 4D і After Effects. Курс розрахований як на початківців, так і на суміжних спеціалістів (продюсерів, креативних директорів, артдиректорів), яким хочеться прокачати технічне розуміння роботи над візуалом і простіше ставити технічне завдання дизайнерам художникам.

Disqus Comments Loading...