Партнерський проект Партнерський проект 19.05.2023 о 18:00 comment views icon

Меценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацією

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png

Меценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацією

Обладнання для військового шпиталю у Львові, ремонт відділення у Львівському шпиталі ветеранів або допомога з реабілітацією поранених захисників. Львівський бізнесмен і меценат, почесний президент ФК «Рух» Григорій Козловський разом із благодійною організацією «Рух в майбутнє», українськими та закордонними донорами допомагає захисникам від минулого року.

У партнерському матеріалі з ФК «Рух» розповідаємо, що це за допомога, які ще є ініціативи та як вони допомагають військовим.

Партнерський матеріал?
Меценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацією
Григорій Козловський – відомий на Львівщині бізнесмен і меценат

Як бере участь у благодійності футбольна спільнота

Влітку 2022 року львівський бізнесмен і меценат, почесний президент ФК «Рух» Григорій Козловський разом із благодійною організацією «Рух в майбутнє» передав обладнання військовому шпиталю у Львові. Наркозо-дихальний апарат і нейрохірургічний мікроскоп вже допомагають з лікуванням і реабілітацією поранених бійців.

Вартість обладнання – близько 4 млн грн. Ці гроші Григорію Козловському та фонду «Рух в майбутнє» вдалося зібрати завдяки донатам українців. Серед них багато представників футбольної спільноти, до якої причетний бізнесмен. Зокрема, свій внесок зробили футболісти Олександр Шевченко, Мирон Маркевич, Дмитро Поворознюк, Ігор Дедишин, Віктор Вацко та інші.

«Ми раді, бо вже бачимо плоди нашої роботи. Ці апарати врятують багато життів і дуже допоможуть лікарям, – каже співзасновник фонду «Рух в майбутнє» Олег Шпур. – Ми маємо завжди пам’ятати, що в Україні йде війна і тільки разом ми зможемо перемогти».

«Цим постачанням важливих апаратів військовому шпиталю ми хочемо показати, що футбольна спільнота вкладається в майбутню перемогу. Спортсмени допомагали та допомагатимуть нашим славетним воїнам боротися з тією нечистістю, яка напала на Україну, – зазначає Григорій Козловський. – Ми неодмінно проведемо “матч перемоги” над окупантами, і такий день уже не за горами».

Крім допомоги військовим шпиталям фонд також підтримує дітей-переселенців.

Як ще футбольна спільнота підтримує військових

На базі футбольного клубу «Рух» зараз проходить повну реабілітацію поранений боєць полку «Азов» Кшиштоф Мушак.

«Коли я дізнався про проблеми нашого героя, то одразу запропонував йому скористатися послугами клубного медичного центру, – розповідає Григорій Козловський. – Це свідчення того, що ми єдині в боротьбі з окупантами в усіх куточках країни й усіх сферах».

Меценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацією
Григорій Козловський і Кшиштоф Мушак

У Кшиштофа Мушака на нозі досить сильна контрактураМеценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацієюМеценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацієюобмеження пасивних рухів у суглобі та пошкоджені нерви, тому, за прогнозами лікарів, на відновлення піде від одного до трьох років. Лікарі Української спортивної клініки (УСК) розробили для бійця індивідуальну програму лікування.

«Ми надаємо якісну висококваліфіковану медичну допомогу не тільки спортсменам, а й будь-кому, хто її потребує, – зазначив гендиректор УСК Олег Касатка. – До речі, військові схожі на спортсменів силою та волею до перемоги. У Кшиштофа травма тяжка, але перспектива повернути функцію пораненої ноги є».

Це довгострокова програма, тож боєць пройде кілька курсів лікування. «Думаю, за рік ми із Кшиштофом ще зіграємо футбол», – додає Григорій Козловський.

Оточення має значення

Після інтенсивного лікування важливою є і реабілітація. Нещодавно у Львівському обласному шпиталі ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи, де лікують захисників і захисниць України, повністю оновили реабілітаційне відділення. Капітальний ремонт провели завдяки донорам з України, Польщі й Австрії.

З оновленням однієї з палат допоміг і меценат Григорій Козловський зі своєю родиною. Тепер там є сучасне обладнання, а також незвичайний інтер’єр з тематичним муралом на футбольну тематику й абревіатурою ФК «Рух».

«Саме ця палата є найфункціональнішою та більше за інших наповненою інвентарем, – каже голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк. – Тут є і кондиціювання, і очищення повітря, і нові меблі».

За словами Григорія Козловського, допомога лікарням і шпиталям зараз один з його ключових пріоритетів.

«Ми свідомо наповнили цю палату ще й спортивною тематикою. Футбольні мурали на стінах мають надихати людей на позитивний і життєствердний настрій, – зазначив Григорій Козловський. – Таким чином намагаємось зарядити наших захисників і захисниць оптимізмом».

Меценат Григорій Козловський разом із футбольною спільнотою допомагає військовим із реабілітацією
Меценат Григорій Козловський зі своєю родиною зробили капітальний ремонт в одній з палат військового шпиталю у Львові

Загалом відновили близько 700 квадратних метрів реабілітаційного відділення на базі шпиталю.

«Тепер наші пацієнти, захисники, які потребують висококваліфікованого лікування, будуть перебувати у справді добрих умовах, і це на 100% допомагає швидшому одужанню», – розповів Максим Прикупенко, директор Львівського обласного шпиталю ветеранів воєн і репресованих.

На цьому проєкт не зупиняється. Команда місцевих бізнесменів і меценатів разом із Григорієм Козловським планує відкрити на Львівщині сучасний медичний центр, де військові та цивільні зможуть отримувати допомогу. Мова про психореабілітацію, пластичну хірургію, лікування опікових травм і протезування.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: